loader
Foto

Galerie foto

Povestea vinde... "Dumnezeu și statul român"

Miercuri, 26 octombrie, de la ora 22:00, am descoperit un destin aparte, al unui actor care, iubind arta şi teatrul, a reuşit să treacă peste greutăţile din copilărie.

 

Povestea vinde

În vara anului 1969, mama unui copil din Pufeștii Vrancei murea în împrejurări complicate, la trei săptămâni după ce dăruise viață odraslei sale... Aşa începe povestea emoţionantă a lui Dan Grigoraș, acum actor de succes al Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. După cum povesteşte actorul Dan Grigoraș, ar fi putut să se piardă încă de la naştere, dacă „Dumnezeu și statul român" nu l-ar fi ajutat.

(w882)

A avut o copilărie grea, suportând privațiuni de tot felul, generate în special de violența tatălui, o fire aprigă certata mereu cu legea. Dan Grigoraș a pazit oile tatălui său, a ajuns la un centru pentru copii la Odobești, a absolvit un liceu cu profil agricol la Adjud, iar după efectuarea stagiului militar a lucrat la mina Paroșeni şi ca vatman la Arad. Dragostea pentru teatru i-a schimbat însă destinul iar astăzi este actor de succes la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț...

(w882)

Dan Grigoraş a descoperit arta teatrală pe când era elev al Liceului AgroIndustrial din municipiul Adjud, acolo unde dragostea pentru literatură s-a contopit cu pasiunea pentru teatru. Pe perioada studenţiei a interpretat zeci de roluri care l-au ajutat să se formeze şi să cunoască o bună parte din tainele acestei arte care, aşa cum susţine actorul, reprezintă „însăşi raţiunea de a exista".

Astăzi, actorul Dan Grigoraş este câştigător a importante premii la festivaluri de teatru din întrega ţară şi spune că îşi doreşte să joace roluri cât mai complexe şi variate.

(w882)

Realizator Radu Găină

0:20 RIVALII…cu Marina Almăşan

* Emisiunea RIVALII…cu Marina Almășan, îsi propune să aducă față-n față cele două tabere : tinerii și vârstnicii, primii-cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți-cu înțelepciunea, experiența și cumpatarea, pe care le-o oferă anii din buletin.

Prezintă: Marina Almășan

Comoderator: Costin Teodorescu

Producator: Marina Almășan

Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damianşi Daniela Guţu

2:05 Campionatul European de patinaj artistic ESPOO 2023

* program liber masculin-ora 19:00

*ceremonie VICTORY masculin ~15 minute-ora 22:01

Producator : Daniela Enachescu

Comentator Monica Bucur

 
La TVR 2, spectacolul Campionatului European de Patinaj Espoo 2023

Din 25 ianuarie, TVR 2 transmite, atât în direct, cât şi înregistrat, Campionatul European de Patinaj Artistic Espoo 2023 (Finlanda).

„Familia Borgia” şi „Comisarul Ricciardi”, seriale în premieră la TVR 2

TVR 2 a început anul cu seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate.

Tânăra generație din folclorul autohton, la

Echipa emisiunii "Drag de România mea!" vă dă întâlnire duminică, 29 ianuarie, de la ora 15.00 pe TVR2, când puteți revedea o gală care a ...