loader
Foto

Galerie foto

„Poveste după poveste”: Valea Jiului, o istorie în ruină

Joi, 21 aprilie, de la 20:10, Irina Luca împreună cu Răzvan Butaru si Cătălin Apostol v-au dezvăluit povestea amară a celor ce trăiesc în Valea Jiului. Pe TVR 2 şi TVR+.

 

Poveste după poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Povestea de joi seara începe în 2005, cu un reportaj semnat de Cătălin Apostol, care a câştigat premiul Clubului Român de Presă şi o nominalizare la Festivalul de Film de la Biarritz. Intram atunci într-o lume tristă, cu oameni care îşi strigau disperarea.

11 ani mai târziu, numărul minerilor este mult mai mic, disperarea a rămas aceeaşi, în schimb a apărut frica: frica de viitor, de sărăcie şi, mai ales, frica de a vorbi. În continuare, singura şansă pare plecarea din ţară sau măcar din regiune, iar pentru Valea Jiului nu există nicio strategie, nicio speranţă, spune Răzvan Butaru în reportajul realizat special pentru emisiunea Poveste după poveste.

Cătălin Apostol şi Răzvan Butaru, autorii celor două reportaje, vor fi joi în studioul emisiunii.

***

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

 

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Invitat:

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2