loader
Foto

Galerie foto

"Plimbați și mâncați": Curcan cu pere și confort de patru stele

La TVR 2 și TVR HD, de la ora 15.00, de luni până vineri, emisiunea "Plimbați și mâncați" vă face recomandări pentru planurile de la sfârșit de săptămână sau pentru o vacanță petrecută în țară.

 

Răzvan Petrișor vă invită în câteva județe de munte, precum Covasna sau Hunedoara, unde a descoperit, în mai multe stațiuni, minunății terapeutice și culinare. Vă prezentăm recomandările sale pentru săptămâna 25-29 martie:

Luni, 25 martie

Vă propunem să ajungeţi la Covasna unde se află o mofetă vindecătoare. În afară de mofetă, moftangiul, oricât de pretenţios ar fi, primeşte confort de patru stele şi coaste de la miei cu cotmei de ceapă roşie! E timp apoi şi pentru vizitare, cu sau fără cazare, la un castel cu meniu altfel!

(w882) Covasna

Marți, 26 martie

După ce au cucerit Dacia, romanii au avut nevoie de tratament cu ape balneare, pentru șale. Așa că și-au creat propriul spa, la Germisara. Astăzi, Geoagiu Băi. După ce te scalzi în confortul de patru stele, te pui pe picioare cu sănătatea și te minunezi la bufetul hotelului adaptat și pentru vegetarieni, îți dai singur porecla: Geoagiu Boy!

Miercuri, 27 martie

Cum să se numească un hotel aflat într-una dintre cele mai ozonate regiuni dințară? O 3, da! Formula chimică a numelui nu e suficientă pentru atragerea turiștilor. Îți trebuie piscină, bază de tratament balnear și un... curcan, care în loc de pene preferă un veșmânt din pere! Se întâmplă la Băile Tușnad, unde șoimii au stânca lor, iar bolnavii de inimă, mofetă.

(w882) Curcan per

Joi, 28 martie

Vă era prea cald? Las’ că vă conduc eu la o plimbare pe răcoare! Nu urcăm pe Tâmpa, ci mergem în Covasna, stațiunea celor 1.000 de izvoare! Cu spații de cazare și băi ca in Dubai. Iar dacă bucătarul se rățoieste și filmează,  atunci reporterul mănâncă, iute cât ai zice “Pește!”, un file de “Sfântu Petru”.

Vineri, 29 martie

În fiecare an, Prințul Charles  se cazează pe Domeniul Kalnoki, în județul Covasna. Unde-și crește colesterolul ….albastru, cu supă grasă de găină. Obrazul subțire cu tăiței se ține!

(w882) Kalnoki

Foto: eco-romania.ro

Prințul britanic, dar și toți românii trebuie să știe că pentru aducerea parametrilor de sănătate la valori normale, există și în țară spitale cu aspect și servicii … regale. Dar la prețuri paușale. La Poiana Câmpinei.

***

Producător "Plimbați și mâncați": Răzvan Petrișor

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării și online pe TVR+.

20:00 Un trecut secret

Film* Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016) PREMIERĂ

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller. Lily, fiica unei celebre scriitoare de romane poliţiste, este atacată de un individ în timp ce făcea jogging, dar un tânăr misterios, pe nume Mick, o salvează la ţanc. Între cei doi pare să se înfiripe o idilă, dar mama lui Lily şi şeriful local au îndoieli cu privire la trecutul lui Mick şi încep să facă investigaţii.

*

Redactor: Gabriela Onea

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2