loader

Pescuit la complexul piscicol de la Periş, duminică, la „Pescar hoinar”

Ca în fiecare primăvară, amenajările piscicole intră în febra activităţilor specifice. Duminică, 30 martie, de la ora 13:00, la TVR 2, aflăm cum se pregătesc piscicultorii de noul sezon.

 

VICTOR ŢĂRUŞ
EUGEN ROIBU
Pescar hoinar

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Pentru că a venit primăvara, amenajările piscicole intră în febra activităţilor specifice - populări, recoltări, selecţii, tratamente, de calitatea cărora depinde potenţialul biologic, vitalitatea populaţiilor piscicole şi, ca urmare, eficienţa afacerii.

Cu atât mai mult, în cazul iazurilor în care exploatarea economică este dublată şi de activităţile complementare de agrement şi pescuit sportiv, administratorii îşi diversifică an de an paleta speciilor cu care populează bazinele. Este şi cazul complexului piscicol de la Periş, unde noutăţile aduse de inginerul Cristian Albăstroiu ţin în primul rând de separarea netă a activităţilor: creşterea peştelui de consum se face exclusiv în lacul mic, Podişor I, în timp ce lacul mare - Podişor II este deschis permanent, pentru pescarii amatori şi sportivi.

Ca urmare, populările lunii martie au fost consistente - peste 300 de crapi mari, între 8 şi 18 kilograme, destinaţi pescarilor profesionişti. Dincolo de populaţiile deja existente, pentru pescarii amatori s-au adus 4 tone de crap mic, între 2 şi 3 kilograme şi 4 tone de caras.

Evident că şi aici, ca în orice baltă de câmpie, găsim şi plevuşca crescută natural - obletele, roşioara, babuşca, dar şi răpitorii - bibanul, şalăul, somnul. Dincolo însă de practicarea pescuitului, vizitatorul află aici şi un colţ de natură autentică, unde, alături de familie poate savura şi clasica saramură, câştigată - nu-i aşa?! - cu forţe proprii…

***

Emisiunea „Pescar hoinar” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:30 România... în bucate

Sezon Nou

TVR Craiova

* Tăst Show

* Ciorba de gaina, paine in test, firgarui de porc, ardei umpluti cu branza si tocanita de maruntatie de oaie

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator : Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Producator: Alice Saceanu

18:00 Ora de Stiri

Transmisiune directă

 
La pas prin oraşul coridei, miercuri, la „Hai-Hui... cu Marina”

Echipa Marina Almăşan – Cătălin Soci ne invită la plimbare prin romantica Valencia – oraş spaniol pe malul Mediteranei. Ciocnim o cupă de ...

"Cap Compas": Itinerarii și memorii

publicat: luni, 17 noiembrie 2025

Urmărim o nouă ediție "Cap Compas", sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 17:30, la TVR 2.

„Tonomatul DP2” – ritmul generației Alfa, în direct la TVR 2

În fiecare vineri dimineață, de la ora 10.00 la 11.30, Studioul Muzical al Televiziunii Române prinde viață într-un show plin de energie, culoare ...

 

#tvr2