Ca în fiecare primăvară, amenajările piscicole intră în febra activităţilor specifice. Duminică, 30 martie, de la ora 13:00, la TVR 2, aflăm cum se pregătesc piscicultorii de noul sezon.
UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+
Pentru că a venit primăvara, amenajările piscicole intră în febra activităţilor specifice - populări, recoltări, selecţii, tratamente, de calitatea cărora depinde potenţialul biologic, vitalitatea populaţiilor piscicole şi, ca urmare, eficienţa afacerii.
Cu atât mai mult, în cazul iazurilor în care exploatarea economică este dublată şi de activităţile complementare de agrement şi pescuit sportiv, administratorii îşi diversifică an de an paleta speciilor cu care populează bazinele. Este şi cazul complexului piscicol de la Periş, unde noutăţile aduse de inginerul Cristian Albăstroiu ţin în primul rând de separarea netă a activităţilor: creşterea peştelui de consum se face exclusiv în lacul mic, Podişor I, în timp ce lacul mare - Podişor II este deschis permanent, pentru pescarii amatori şi sportivi.
Ca urmare, populările lunii martie au fost consistente - peste 300 de crapi mari, între 8 şi 18 kilograme, destinaţi pescarilor profesionişti. Dincolo de populaţiile deja existente, pentru pescarii amatori s-au adus 4 tone de crap mic, între 2 şi 3 kilograme şi 4 tone de caras.
Evident că şi aici, ca în orice baltă de câmpie, găsim şi plevuşca crescută natural - obletele, roşioara, babuşca, dar şi răpitorii - bibanul, şalăul, somnul. Dincolo însă de practicarea pescuitului, vizitatorul află aici şi un colţ de natură autentică, unde, alături de familie poate savura şi clasica saramură, câştigată - nu-i aşa?! - cu forţe proprii…
***
Emisiunea „Pescar hoinar” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.