loader
Foto

Galerie foto

Pescarii hoinari, în mijlocul frumuseţii sălbatice din Delta Dunării

Echipa emisiunii a ajuns la pescuit în Delta Dunării. Dincolo de capturile mari de ştiucă, Victor şi Eugen aduc în ediţia din 21 decembrie câteva imagini rare cu păsările şi animalele care trăiesc în Deltă. De la ora 12:00, la TVR 2 şi online, pe TVR+.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Statutul de pescar implică întotdeauna şi condiţia de călător. Iată cum, în afara emoţiilor prilejuite de capturi remarcabile, pescarii hoinari se bucură de multe ori de imagini de neuitat.

Tocmai la asemenea întâmplări pescăreşti vă facem părtaşi, prieteni pescari, la ultima ediţie, cea din 21 decembrie, înregistrată în Delta Dunării, pe braţul Sulina, când, dincolo de frumuseţea ştiucilor scoase din apă de pescarii care s-au întrecut în Cupa Deltei Dunării, am contemplat păsări rare, printre care una de-a dreptul rarisimă: gâsca cu gât roşu (35.000 de exemplare în toată lumea), dar şi caii liberi, emblematici pentru grindurile Deltei Dunării. Vă invităm să ne bucurăm împreună de aceste imagini inedite.

 

Despre „Pescar hoinar”:
Noul sezon din toamna lui 2014 îi prinde pe cei doi pescari hoinari în Delta Dunării, unde vor participa, filma, dar mai ales pescui la competiţii precum cele de pe braţul Sfântul Gheorghe (Cupa Uzlina şi Cupa Egreta) şi din Sulina (Cupa Deltei Dunării la ştiucă). „Calendarul competiţional al pescarilor sportivi de răpitori include în această perioadă cele mai interesante întreceri, atât în incinte particulare, cât şi în ape naturale”, spune Eugen Roibu.
Şi asta pentru că vremea, care este mai blândă în Deltă decât în restul ţării, permite raiduri mai lungi pe cele mai variate trasee.

„Pe de altă parte, odată cu răcirea apei şi oxigenarea ei mult mai bună, peştii răpitori devin mai activi, îşi caută hrana cu febrilitate şi se lasă atraşi mai uşor de nălucile pescarului”, adaugă realizatorul. Din 2003 până astăzi, expediţiile echipei Pescar Hoinar s-au întins de-a lungul a peste 500 de episoade, iar audienţele mari au arătat că publicului român îi place evadarea din cotidian.

***

Emisiunea „Pescar hoinar poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

6:05 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2