loader
Foto

Galerie foto

„Pescar hoinar” la „Cupa Cormoranul 2015” din Uzlina – Murighiol

Victor Ţăruş şi Eugen Roibu ne spun şi în această săptămână câteva din poveştile pescăreşti - dar adevărate - care au avut loc pe braţul Sfântu Gheorghe. De la ora 10.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

VICTOR ŢĂRUŞ
EUGEN ROIBU
Pescar hoinar

UPDATE: Ediţia din 24 mai este disponibilă pe TVR+.

Ediţia din 17 mai este disponibilă pe TVR +

Ediţiile din 17 şi 24 mai, ale emisiunii Pescar hoinar (de la ora 10.00), vor urmări întrecerea celor 32 de pescari sportivi în Cupa Cormoranul 2015 şi vor aduce noi lecţii de pescuit “predate” de Victor Ţăruş.

Aflându-ne în plină perioadă de prohibiţie la pescuitul în apele naturale, avem o singură soluţie pentru practicarea hobby-ului undiţăritului – pescuitul în amenajările piscicole administrate în regim privat şi populate, în general, cu crap şi caras. Aceste lucii de apă, binecunoscute pescarilor, sunt răspândite pe tot teritoriul, astfel încât ele oferă şi avantajul apropierii de casă.

Exista însă şi incinte piscicole în care sălăşluiesc răpitorii – ştiuca, bibanul somnul, iar câteva sunt situate în paradisul pescarilor – Delta Dunării. Unul dintre aceste lucii de apă, cu o notorietate aparte în ceea ce priveşte potenţialul biologic excepţional, este complexul Cormoranul din Uzlina – Murighiol, pe braţul Sfântu Gheorghe.

În această primăvară, ca de altfel, în fiecare an, iazurile amenajării au găzduit primele concursuri de pescuit la ştiucă. Deşi am participat doar în calitate de spectatori, am profitat de ocazie şi ne-am încercat şi noi, pescarii hoinari, nălucile, ca amatori, desigur. Am înregistrat aici, la cea de-a treia ediţie a Cupei Cormoranul la pescuit de ştiucă, întâmplări pescăreşti unice, cu capturi remarcabile, pe gustul celor mai pretenţioşi pescari sportivi.

Frecvenţa şi, mai ales, calitatea capturilor reuşite de cei 32 de pescari de spining, care şi-au disputat trofeul, dar şi lecţiile “profesorului” nostru de pescuit, Victor Ţăruş, pot fi urmărite în următoarele două episoade ale programului Pescar hoinar, din 17 şi 24 mai, de la ora 10.00.

***

Despre „Pescar hoinar”:
Noul sezon din început în toamna lui 2014 îi prinde pe cei doi pescari hoinari în Delta Dunării, unde vor participa, filma, dar mai ales pescui la competiţii precum cele de pe braţul Sfântul Gheorghe (Cupa Uzlina şi Cupa Egreta) şi din Sulina (Cupa Deltei Dunării la ştiucă). „Calendarul competiţional al pescarilor sportivi de răpitori include în această perioadă cele mai interesante întreceri, atât în incinte particulare, cât şi în ape naturale”, spune Eugen Roibu.
Şi asta pentru că vremea, care este mai blândă în Deltă decât în restul ţării, permite raiduri mai lungi pe cele mai variate trasee.„Pe de altă parte, odată cu răcirea apei şi oxigenarea ei mult mai bună, peştii răpitori devin mai activi, îşi caută hrana cu febrilitate şi se lasă atraşi mai uşor de nălucile pescarului”, adaugă realizatorul.

Săptămâna aceasta, emisiunea „Pescar hoinar” a marcat ediţia cu numărul 550, după 12 ani de difuzare neîntreruptă, având toate şansele ca, la sfârşitul acestui al 13-lea an de la debut, să ajungă la 600 de episoade.

Emisiunea „Pescar hoinar poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:30 Filmul de artă (R)

Alcarras -Spania, Italia, 2022

Regia: Carla Simón
Cu: Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xènia Roset

*Premiul Ursul de Aur-Festivalul de Film de la Berlin, 2022

*Nominalizare la premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun film european al anului

*Dramă. Inspirat din viața familiei regizoarei și realizat numai cu actori neprofesioniști cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani, filmul spune povestea familiei Solé, o familie numeroasă de fermieri dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs. Anul surprins în film ar putea fi ultimul în care cele trei generații își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită, tulburată de un viitor incert.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

2:40 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2