loader
Foto

Personalitățile scenei românești, la „IERI-AZI-MÂINE”

Fie că-s din teatru, film, tenis sau muzică, la TVR 2 vă dăm întâlnire cu numele care au făcut istorie. În această săptămână, de la ora 16:00, vă așteptăm cu Nineta Popa, Tania Filip, Marina Scupra, Sever Dron și Mihai Bisericanu.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 20 aprilie, la „IERI-AZI-MÂINE” sărbătorim muzica populară, iar în platoul emisiunii vine Nineta Popa. Artista, născută în Țara Loviștei, a debutat după terminarea liceului, la Uzina „Independența” Sibiu, iar în anul 1989, odată cu reînființarea Ansamblelor „Cindrelul” și „Junii Sibiului”, ea a fost angajată ca interpretă, urmând o carieră bogată desfășurată pe cele mai cunoscute scene din România. Vom revedea în ediția de luni câteva dintre piesele interpretate în primii ei ani de carieră și vom vorbi despre evoluția folclorului românesc.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Continuăm săptămâna cu ziua dedicată teatrului, iar marți, 21 aprilie, de la ora 16:00, ne întâlnim cu Tania Filip, actrița care s-a lansat odată cu seria filmelor „Ardelenii”. Pe scena teatrului, a debutat cu rolul Leana la Teatrul Național din București în „Hagi Tudose“, spectacol realizat de Ion Cojar. În 1993, Tania Filip a plecat în SUA cu o bursă Fulbright, eveniment care – mărturisea ea – i-a schimbat sensul carierei. „Am luat-o pe acest drum al pedagogiei artei actorului şi ca toate lucrurile care probabil trebuie să se întâmple ea a venit de la sine. Nu am căutat povestea asta, nu am momit-o, nu mi-am dorit-o, dar odată descoperită am fost foarte fericită de această nouă dimensiune a mea”, spunea ea într-un interviu pentru Jurnalul Național. În prezent, ea este profesor la Universitatea Naţionala de Artă Teatrală şi Cinematografică şi Director al Departamentului Masterat.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În mijlocul săptămânii, pe 22 aprilie, aducem un omagiu muzicii ușoare românești. Invitata Corinei Dănilă este Marina Scupra, una dintre cele mai populare cântărețe ale anilor 80. Marina a debutat în 1983, la Festivalul de la Mamaia, când nu avea decât 15 ani. A cântat două piese pe scena festivalului, trebuia să câștige marele trofeu, însă, pentru că vârsta nu-i permitea asta, juriul a decis să creeze Premiul tinereții fix pentru ea.  Miercuri, de la ora 16:00, vom avea ocazia să ascultăm câteva din hiturile care au lansat-o pe Marina.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ca-n fiecare săptămână, ziua de joi este dedicată sportului românesc, iar prezentatorul emisiunii va fi Cristi Mîndru. Pentru 23 aprilie, el ni-l aduce în platou pe tenismanul Sever Dron. El a făcut parte din echipa României la Cupa Davis, alături de Ion Țiriac și Ilie Năstase, iar în 1972 a plecat în Franța, unde a cerut azil politic. De-a lungul anilor le-a antrenat pe Simona Halep și Virginia Ruzici și a fondat în Franța „Institut du Tennis Sever Dron”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Încheiem săptămâna cu  Mihai Bisericanu, invitatul nostru din ziua dedicată divertismentului. A absolvit Liceul de muzică "Dinu Lipatti", secția pian, în 1979, apoi Liceul Gheorghe Șincai, profilul electrotehnică, în 1981. În paralel a continuat studiul pianului cu regretatul Dan Mizrahy la Școala Populară de Artă. A urmat apoi A.T.F. - Actorie clasa profesorilor Mihai Mălaimare și Mircea Constantinescu, pe care a absolvit-o în 1990. A studiat canto cu Georgeta Bălan în cadrul Liceului de muzică, cât și clarinet, ca instrument auxiliar. A studiat chitara ca autodidact, activând în diverse formații cu orientare New-Wave (Underground).

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

*

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2