loader
Foto

Galerie foto

Personalități din lumea muzicii și teatrului vin la „IERI-AZI-MÂINE”

De luni până miercuri, Corina Dănilă vă aduce la TVR 2 noi „amintiri pentru viitor” alături de invitații ei. În această săptămână, de la ora 16:00, ne-am întâlnit cu Saveta Bogdan, Magda Catone și Petre Geambașu.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Prima zi a săptămânii – luni, 15 iunie – a fost dedicată muzicii populare, iar în platoul emisiunii a venit Saveta Bogdan, artista care a adus pe scena românească folclorul și tradițiile din Sângeorz Băi. A debutat chiar de la vârsta de opt ani și în 1963, la 16 ani, înregistra primele piese la București. Iar de atunci au trecut mai bine de 50 ani, timp în care a compus și învățat sute de cântece. „Eu de 50 de ani - de când cânt - nu mai dorm. Mă culc numai la 3:00 noaptea, căci îţi ia luni întregi să înveţi un cântec din ăsta. Dar dacă mă trezeşte cineva din somn, la orice oră, şi-mi zice să cânt ceva, nu am probleme. Asta e viaţa mea. Asta ştiu să fac cel mai bine”, mărturisea artista într-un interviu din presa națională.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ziua de marți, 16 iunie o dedicăm muzicii ușoare, iar de la ora 16:00, ne vom întâni cu maestrul Petre Geambașu. În vârstă de 71 de ani, Geambașu a cunoscut pe propria piele evoluția muzicii ușoare românești, așadar, de la ora 16:00, vom face împreună o călătorie în istoria muzicii.

Primii pași în muzică i-a făcut de la 14 ani, când făcea parte din Corul de Copii Radio. S-a înscris ulterior la Școala Populară de Arte și Conservatorul bucureștean, ca la 25 de ani să intre în Orchestra Electrecord a lui Alexandru Imre. După mai bine de 50 de ani de carieră, artistul spune că una dintre cele mai importante lecții de care trebuie să ții cont este disciplina: „Cred că disciplina e aia care ar trebui pusă pe primul plan. Dacă este disciplină într-un colectiv, de acolo derivă toate”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de miercuri, aducem un omagiu actorilor de pe scena teatrului românesc. De la ora 16:00, ne întâlnim cu inconfundabila Magda Catone. Absolventă a Academiei de Artă Teatrală şi Cinematografică, Magda Catone a deprins secretele actoriei de la Ion Cojar și Amza Pellea, iar primele piese în care a jucat au purtat-o la Teatrul de Stat din Petroșani, unde a fost repartizată după terminarea facultății. Magda Catone și-a demonstrat talentul și în fața camerei de filmat chiar din 1981, când a jucat în filmul „De ce trag clopotele, Mitică?”, regizat de Lucian Pintilie. În ediția de miercuri vom avea ocazia să o revedem pe Magda în câteva din interpretările de la începutul carierei sale, pe care echipa IERI-AZI-Mâine le-a găsit în Arhiva TVR.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:40 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2