loader
Foto

Galerie foto

Personalități care au scris istorie vin la „IERI-AZI-MÂINE”

Aneta Stan, Maia Morgenstern, Bianca Ionescu sau Cornel Patrichi. Aceștia sunt doar câțiva din invitații emisiunii din această săptămână. De la ora 16:00, vă așteptăm pe TVR 2 și, online, pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Începem săptămâna cu ziua dedicată muzicii populare. Aneta Stan, cunoscută drept vocea Dobrogei, este reprezentanta din această săptămână a folclorului la TVR 2. Născută în 1944, la Cernavodă, Aneta Stan a debutat în 1968, la vârsta de 24 de ani, cu ansamblul „Brâulețul”, ca șase ani mai târziu să se alăture celebrului ansamblu „Rapsodia”. Într-un interviu pentru Formula As, Aneta spunea că „dacă ai reușit să treci de la inima ta la inima spectatorului, înseamnă că ești un interpret bun. Ai nevoie de mare voință, de dragoste pentru folclor și de talent - mirul acela pe care ți-l dă Dumnezeu”. Pe 19 ianuarie, avem ocazia perfectă să ne amintim de primele cântece pe care ea le-a cântat și pe care Arhiva televiziunii încă le păstrează.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marți, 20 ianuarie, ne întâlnim cu Maia Morgenstern în ziua dedicată teatrului. Pe Maia, actrița care joacă de 30 de ani pe scenele românești, o știți din filme ca „Secretul lui Bachus”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Triunghiul Morții” sau „Patimile lui Hristos” și „Domnișoara Christina”. Contribuția ei artistică a fost recunoscută în 2012 de statul francez, când a primit distincția Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ziua de miercuri o dedicăm muzicii clasice, mai precis, operei și operetei. Așadar invitata emisiunii „IERI-AZI-MÂINE” este Bianca Ionescu, soprana care din 1982 a ales scena Teatrului de Operetă din București.  A susţinut, de-a lungul timpului, concerte cu aproape toate filarmonicile din ţară şi cu Orchestra Naţională Radio, alături de care a înregistrat numeroase arii de operetă. Cariera sa a fost remarcată prin premii obținute la numeroase concursuri internaţionale de canto, ca Premiul SABAM pentru muzică modernă şi contemporană (Verviers, Belgia - 1983) sau Premiul al II-lea la Concursul Internaţional de canto (Hertogenbosch, Olanda - 1983).


Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Dacă este joi, este sport, iar Cristi Mîndru preia "conducerea" emisiunii. De la ora 16:00, avem momente de colecție din Arhiva TVR, unde ne întâlnim cu una dintre sportivele care a uimit o lume întreagă în 2008. vorbim despre Alina Dumitru, judoka, medaliată cu aur la JO de la Beijing, multiplă campioană europeană şi medaliată cu bronz la campionatele mondiale. În platoul TVR2, Alina va veni cu Maria Petre, Maria Gheorghe, două tinere judoka mentorate de Alina.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu ziua dedicată divertismentului, iar la TVR 2 vine Cornel Patrichi, cel care a fost numit „regele dansului” în perioada dinainte de 1989.  După ce a terminat studiile în 1962, Cornel și-a început cariera ca prim balerin la Teatrul „Constantin Tănase”, ca 8 ani mai târziu, să ajungă la Teatrul Fantasio, tot ca prim balerin.

De-a lungul anilor, a creat coregrafia unor filme ca Viraj periculos (1983); Eu, tu si Ovidiu (1977), Buna seara, Domnule Wilde, Actorul si salbaticii (1975), Cantecele marii (1971). De asemenea, în ultimii ani, s-a remarcat ca membru al juriului Dansez pentru tine, emisiune de divertisment de pe postul Pro TV.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2