loader
Foto

Pentru pasionații de vinuri, ora de lectură la „Frați de viță”

După mai multe călătorii interesante prin regiuni viticole și podgorii din România, sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 17:00, Cătălin și Adrian Păduraru v-au invitat în... bibliotecă.

 

Frați de viță

Platon credea că „vinul este leacul bătrâneții”. Hipocrate era convins că „vinul este leacul care priește deopotrivă atât celor sănătoși, cât și celor bolnavi”, iar un alt înțelept din antichitate, Pliniu cel Bătrân, spunea că „puțin vin face bine nervilor, prea mult face rău”.

Pentru pasionații de vinuri, dar și pentru cei fascinați de tainele degustării, Cătălin și Adrian Păduraru recomandă din biblioteca personală căteva cărți interesante, printre care: ,,Ghidul vinurilor” (una dintre primele lucrări din România postdecembristă), ,,Istoria sticlei de vin”, ,,O mare de vin și un strop de filozofie” .

Dar, ce poate acompania mai bine vinul, decât o brânză bună, savuroasă, care să țină piept aromei îmbietoare, pentru a crea echilibrul gastronomic perfect!

Frații de Viță” ne invită să gustăm brânza de Năsal – un produs tradițional cu aromă unică și o istorie de mai bine de 200 de ani, o delicatesă ce se poate servi ca aperitiv sau desert, acompaniată de vinuri roșii, seci.

Destinația următoare:  Jelna – în Transilvania, unde natura a creat  condițiile perfecte pentru producerea unui vin exceptional, proaspăt și rafinat, care captează frumusețea și sălbăticia locului. Navicella este vinul de top al cramei Jelna, numit astfel după fresca pictată de Petrus Murator în biserica din Jelna în anul 1520.

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2