loader
Foto

Pedro Fuentes Cid invitat la "Povestea vinde" | VIDEO

Miercuri, 5 octombrie, de la ora 22:00, TVR2 a difuzat un material despre unul dintre cei mai longevivi dizidenți anticomuniști din Cuba, Pedro Fuentes Cid.

 

Reportajele marca „Povestea vinde” pun în prim-plan locuri, oameni şi întâmplări extraordinare şi lansează o invitaţie pe cât de directă, pe atât de profundă: să redescoperim viaţa şi poveştile ei. Miercuri, 5 octombrie, de la ora 22:00, telespectatorii TVR 2 au fost invitaţi să urmărească un material cu Pedro Fuentes Cid, unul dintre cei mai longevivi dizidenți anticomuniști din Cuba. Realizator, Ruxandra Ţuchel.

Pedro Fuentes Cid este o prezență constantă la televiziunile din Cuba și SUA, unde povestește despre regimul Fidel Castro și principiile revoluționare pentru care a luptat atât împotriva lui Castro, cât și împotriva dictatorului Fulgencio Batista y Zaldívar. Militează pentru eliminarea corupției, libertate, dreptate pentru toți și justiție socială, călătorește în toate statele foste comuniste și participă la acțiuni legate de memorialistica popoarelor ex-comuniste.

"Cubanezii fără ajutor din exterior sunt cei mai săraci din Cuba. Adică, marea majoritate a populaţiei. Mor de foame. Mor fiindcă nu au medicamente. Le vezi copiii slabi şi trişti, fiindcă nu au jucării cu care să se joace. Şase sau şapte familii locuind în aceeaşi casă... Două familii, în aceeaşi cameră. Fără haine... Teribil. Trebuie efectiv să fii acolo ca să experimentezi ce se întâmplă", spune Pedro Fuentes Cid.

(w882)

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2