loader
Foto

Pe timp de vară, TVR 2 vă aduce interviurile „IERI-AZI-MÂINE” de la ora 10:10

De luni până vineri, de la ora 10:10, sunteţi aşteptaţi pe TVR 2 şi pe TVR+, să vă reîntâlniţi cu personalităţile care au venit de-a lungul primului sezon  la „IERI-AZI-MÂINE”.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 20 iulie, în ziua dedicată muzicii populare, Corina Dănilă vă propune o întâlnire cu cântăreaţa Floarea Calotă şi cu fiica sa, actriţa Ioana Calotă. Mamă şi fiică, cele două invitate vor discuta împreună cu gazda emisiunii despre folclor, tradiţii şi cum se transmit acestea mai departe tinerei generaţii.

Pentru ziua dedicată teatrului, la „IERI-AZI-MÂINE” ne întâlnim tot cu o pereche  părinte&copil: Vladimir şi Gloria Găitan. Vladimir Găitan a jucat de-a lungul carierei sale îndelungate în filme precum „Nea Mărin miliardar” „Mircea”, „Reconstituirea”, „Ultima noapte de dragoste” sau „Secretul lui Nemesis”. Gloria, în vârstă de 30 de ani, a jucat în „Poker",   „Ultimul corupt din România” şi este o prezenţă constantă pe scena Teatrului de Comedie din Bucureşti.

La mijlocul săptămânii, în ziua dedicată divertismentului, ne descrețim frunțile cu Paula Rădulescu, una dintre marile actrițe ale cinematografiei și teatrului românesc. A jucat în filme care au făcut istorie („Brigada Diverse intră în acțiune”-1970, „Mama”-1976, „Fram”-1983) și și-a împrumutat vocea cunoscutului personaj Maria Mirabela.  A jucat cu actori ca Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Jean Constantin sau Ion Besoiu, iar prestația de scena  Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București a consacrat-o în piese ca  „Nevestele vesele”, „Poftă bună la Tănase”, „Ura... și la gară”.

Joi, în ziua dedicată muzicii uşoare, urmăriţi o ediţie spumoasă realizată în noiembrie, cu Sanda Ladoşi. De-a lungul unei ore, veţi avea ocazia să o revedeţi pe Sanda la începutul carierei sale, dar şi pe scena Eurovisionului, unde a reprezentat România în 2004.

Încheiem săptămâna cu o ediţie tot din noiembrie, unde invitatul Corinei Dănilă a fost Alexandru Bindea, un actor... perseverent, care a reuşit să afie admis la Teatru după 9 ani de încercări. După ce a studiat la clasa profesorului Dem Rădulescu, actorul a debutat pe scena Teatrului „Radu Stanca“ din Sibiu cu spectacolul „Noaptea marilor speranţe“, în regia lui Silviu Purcărete.

„Câteodată, e un actor de comedie care face două roluri bune într-o dramă. Sau viceversa. Dar eu nu cred în actorul complet. Datele fizice şi psihosomatice pe care le are un actor îl cantonează într-o zonă”, spunea Bindea într-un interviu pentru Adevărul.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:25 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.8

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)

4:15 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2