Paula Seling: "Am fost recunoscătoare lui Dumnezeu pentru ce mi-a dat" | VIDEO
joi, 05 decembrie 2019
Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 10:00, la "Mic dejun cu un campion" Daniela Zeca Buzura a stat de vorbă cu îndrăgita interpretă şi compozitoare Paula Seling.

Este deja o tradiţie, ca de sărbători Paula Seling să susţină concerte de colinde şi să lanseze cele mai recente melodii cuprinse în albume care i-au conturat o frumoasă imagine.

Solistă şi compozitoare, prezentator şi realizator de emisiuni radio – tv, membră în jurii ale unor competiţii muzicale, reprezentantul României la Concursul Eurovision 2010 (alături de Ovi) şi 2014, Paula Seling a cântat încă din şcoală, în corul de copii. A participat apoi la concursurile şcolare de profil fiind notată mereu cu foarte bine. Paula Seling a crescut în spiritul credinţei, insuflat de o familie care a ştiut cum să-i sădească dragostea de viaţă şi rostul lumii. De aici, din casa bunicilor, din Maramureşul natal, Paula Seling a crescut cu acel echilibru pe care numai aerul înalt şi rarefiat al naturii şi al încrederii într-o forţă superioară ţi le pot da.

(w640)

Şi de aceea Paula Seling spune: "Am fost mereu recunoscătoare lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat. Cred în puterea pe care ne-a dat-o de a fi fericiţi, optimişti, pozitivi în tot ceea ce facem. Încerc să fiu mereu aşa. O iau ca pe o datorie să fac şi eu tot ce pot. Dar, uneori tot am senzaţia că n-am făcut destul".

Deşi a terminat Şcoala Superioară de Jurnalism nu a profesat niciodată. În schimb, a studiat canto şi pian. Sesizându-i aptitudinile muzicale şi uşurinţa cu care cânta, încă de la şase ani părinţii au îndreptat-o spre profesoara Mariana Tilca de la ’’School of Performing Arts’’, următorul pas fiind cel de solistă a corului şcolar şi, la adolescenţă, alăturarea de Trupa ’’Enders’’. Meticuloasă şi ambiţioasă Paula Seling a participat regulat la tot felul de concerte şi concursuri: ’’Am învăţat foarte multe despre muzică prin participarea la concursuri naţionale de pian sau la nivel judeţean, la festivaluri şi concursuri de muzică corală. Succesul mi-a fost asigurat de aceste performanţe pe care le înregistram şi care mi-au dat siguranţă şi încredere în propriile forţe’’.

Aşa şi-a construit şi viaţa, şi cariera. Cu forţă, optimism, multă muncă, perseverenţă, har şi dar, n-a uitat o clipă de cei din jurul ei care o ocrotesc şi o iubesc necondiţionat. Dragostea şi muzica sunt cele mai frumoase daruri ale sale pe care le împarte şi cu cei apropiaţi şi cu marele public care îi întoarce înmiit bucuria de a fi împreună.

Acum, la mai mult de douăzeci de ani de la debut, Paula Seling este o certitudine a valorii, nu o sclipire goală de conţinut. Concertele ei încarcă îi cu energie pe cei care vin s-o asculte. Cu o prezenţă scenică atrăgătoare, o statură impunătoare şi o privire expresivă, frumoasă şi distinsă, cu o voce particulară, apariţia Paulei Seling impresioneză în fiecare clipă, indiferent de repertoriu. Din 1998 când apărea pe piaţă albumul ’’Only love’’, până la cel mai recent, ’’Steaua răsare’’ editat în 2018, Paula Seling a lansat zeci de melodii proprii (compoziţie şi versuri), a interpretat melodii compuse special pentru ea, a colindat cum numai ea ştie s-o facă, a lansat aproape douăzeci de albume (inclusiv cu muzică pentru Crăciun), single-uri, două top zece-hit-uri în Top 100 românesc, la fel, în top-urile internaţionale.

(w640)

În 2002 căştigă tofeul Cerbul de Aur la Festivalul Internaţional de la Braşov. În acelaşi an mai primeşte trei distincţii: ’’Cea mai bună interpretare feminină’’ la Romanian Musical Industry Awards, ’’Cel mai bun clip muzical’’ la MTV Romanian Music Awards şi titlul ’’Femeia anului’’ acordat de revista ’’Avantaje’’. Din 2000 i se decernează diverse premii la Festivalul Fildorf. 2010 este unul dintre cei mai prolifici ani ai carierei: a fost selectată să reprezinte România la Concursul Eurovision (alături de Ovi) cu o compoziţie care i-a plasat pe locul 3 internaţional; apoi, ’’Cel mai bun album’’ şi ’’Cea mai bună piesă pop’’ la RRA Awards performanţă repetată şi în anul următor, în 2011, când obţine titlurile de ’’Artistul anului’’, ’’Cea mai bună interpretare feminină a anului’’ şi ’’Cea mai bună piesă pop’’ (’’Playing with Fire’’ – cu care a fost prezentă şi la Eurovision). Tot în 2011 obţine premiul ’’Tinere Talente’’ la Gala Femeilor de succes. 2014 îi aduce câştigarea Selecţiei Naţionale Eurovision şi plasarea pe locul 12 internaţional în finala acestui concurs.

(w640)

Discografia sa include: 1998 ’’Only love’’/ ’’Colinde și cântece sfinte’’ (împreună cu Narcisa Suciu) / ’’Ştiu că exist’’; 1999 ’’De dragoste’’; 2001 ’’Mă voi întoarce’’ / Ştii ce înseamnă’’ / ’’Prima selecţie’’; 2002 ’’Album de Crăciun’’; 2003 ’’Fără sfârşit’’; 2006 ’’De sărbători’’; 2008 – repetoriul deceniului 1998 – 2008; 2009 ’’Culeg vise’’ / ’’Believe’’; 2010 ’’A mai trecut un an’’ / La umbra Crucii Tale’’; 2013 ’’One mile of Words’’ / ’’Pansament’’; 2015 ’’Poveşti de iarnă’’; 2018 ’’Steaua răsare’’ şi lista nu este nici pe de parte completă.

(w640)

’’E minunat să ştii şi să simţi că cineva te iubeşte necontenit’’ spune Paula Seling care, alături de soţul său, Radu Bucura şi-a găsit dragostea şi respectul, echilibrul, energia şi armonia de cuplu.

’’Mă critică mereu, mă ajută mereu, este mereu alături de mine şi face tot ce poate pentru a-mi stimula creativitatea. Este extrem de atent la detalii şi simte nevoia să controleze tot ce ar putea să modifice rezultatul final al lucrurilor pe care le face sau la care participă. Este foarte sufletist deşi nu arată asta niciodată, pare de fier dar e şi sensibil” (Sursa: libertatea.ro, Enterteinment, Monden)

Împreună, Paula Seling şi Radu Bucura sunt un cuplu redutabil, care trăiesc unul pentru altul, împărţindu-şi programul zilnic, grijile, bucuriile, muzica, turneele. O stare de bine care se vede pe chipul şi în sufletul Paulei Seling şi care se transmite în versurile şi în cântecele sale atât de sensibile:

Am simțit pe cord deschis că iubirea-mi face rău

N-ai cumva un pansament să-l pun pe sufletul meu

Sau doar un medicament, ca să pot iubi din nou

Ai fi ca un pansament peste sufletul meu. (’’Pansament’’)

(w640)

’’Ce m-a impresionat la Paula Seling a fost bună cuviinţa, curtoazia, firescul întâlnirii noastre. Invitaţia pe care i-am lansat-o şi-a găsit loc în programul ei aparent fără efort, deşi, când ne-am întâlnit am realizat cât de dificil i-a fost să ajungă la noi, într-o perioadă atât de plină a sfârşitului de an. Dar cuvântul dat s-a respectat întocmai. Alături de Radu, soţul său, a venit şi a făcut din prezenţa sa în studioul improvizat de la Café Verona, o sărbătoare pe care am prelungit-o apoi ascultându-i ultimul album de colinde. Merită să-l ascultaţi şi voi, prieteni, pentru că este o muzică cu adevărat divină. Şi, în egală măsură să-i fiţi alături în turneul naţional pe care-l susţine cu prilejul luminatelor Sărbători ale Crăciunului’’ – Ileana Ploscaru Panait – producător ’’Mic Dejun cu un Campion’’.

Fermecătoare şi senină, nici nu simţea că tocmai sosise dintr-un turneu din Germania şi nici că peste două zile are predare pentru facultate şi că o aşteaptă la sfârşitul săptămânii un lung turneu naţional. Tânără, talentată, ambiţioasă, susţinută cu dragoste şi cu atenţie de soţul ei, Paula Seling ne-a făcut cel mai frumos dar de Sf. Nicolae: a poposit pentru o oră la Grădina Verona unde, alături de Daniela Zeca Buzura ne-a împărtăşit câte ceva din ritmul cotidian al vieţii ei mereu în mişcare şi dintre secretele care-i asigură de atâţia ani succesul de public.

Sâmbăta, 7 decembrie, de la 10:00, la TVR 2 şi duminica, de la ora 9:00, la TVR 3.

 • 20:52
  Live stadion
  Transmisiune directă
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  Fotbal * * Serbia-Elveţia Transmisiune directă-Stadion Ras Abu Aboud Comentator: Emil Hossu Producător : Daniel Chican /Horatiu Rusu
 • 23:10
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 23:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători : Raluca Brumariu
 • 00:00
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 00:05
  Reţeaua de idoli
  redifuzare *Gheorghe Hagi Producător: Irina Păcurariu
 • 01:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  * Ghana-Uruguay Comentator: Cristian Mândru Producător :Daniel Chican /Horatiu Rusu TVR 1 ora 17.00
 • 02:50
  Nemuritorii-România, 1974
  Film * Regia: Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu Dramă istorică . Redactor: Gabriela Onea
 • 04:35
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  * Camerun-Brazilia Comentator: Dragos Bocanaciu Producător :Daniel Chican /Horatiu Rusu TVR 1 ora 21.00
 • 06:25
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Teleshopping
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Moldova Emisiune realizată de TVR Moldova Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 08:00
  Opera comică pentru copii
  Premieră *Opera copiilor Producător: Valentina Băinţan
 • 09:00
  Generaţia Fit
  Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă. În fiecare sâmbătă dimineaţa, de la ora 9.00, la TVR 2, Daniel Oprea, Ana Ionita, Horaţiu Dumitrescu, Anisa Sandulache, Andreea Arsine, Cristina Georgescu şi Gabriel Toncean te provoacă să fii fit cu Generaţia Fit. Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă. Producător: Iulia Popescu Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness
 • 09:30
  Fără prejudecăţi
  * Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea. Reporter: Mihai Arsenie Realizator şi moderator: Ovidiu Damian Producător: Ovidiu Pop Interpret mimico-gestual: Adelina Ciocotisan Emisiune realizata de TVR Cluj ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 09:55
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 10:00
  Mic dejun cu un campion
  * Producător: Ileana Ploscaru Panait
 • 11:00
  D’ale lu’ Mitică
  Prezintă: Mitică Popescu Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 12:00
  Cum vă merge ?
  Premieră * Producător: Cătălin Heson
 • 12:30
  Cap compas
  * Lumina oamenilor De la ruine si pana la plajele superbe, Ohrid impresioneaza printr-o multitudine de lucruri care te atrag, îți stârnesc interesul de a le vedea, insa bogăția acestui loc nu sta numai in prezent, ci mai ales in mostenirile din trecut. Producător: Elena Dinu
 • 13:00
  Gala umorului
  Emisiunea "Gala umorului" continuă seria momentelor comice și în grila de toamnă a canalului TVR2, avându-i ca gazde pe Corina Dănilă și Dragoș Huluba, în fiecare vineri seara, de la ora 20:00. În noul sezon, cel de-al 18-lea, pe lângă fabuloasele secvențe selectate din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, vă propunem și scenete comice în premieră, din a căror distribuție fac parte: Rodica Popescu Bitănescu (invitat special) și mai tinerii actori de comedie Mirela Zeța, Marius Rizea, Adrian Ciobanu și Silviu Debu. "Copiii spun lucruri trăznite!" Prezintă: Corina Dănilă şi Dragoş Huluba Producător: Cosmin Dumitru
 • 15:00
  RIVALII…cu Marina Almăşan
  Premieră *Emisiune inregistrata in studioul Pangrati * Emisiunea RIVALII…cu Marina Almășan, îsi propune să aducă față-n față cele două tabere : tinerii și vârstnicii, primii-cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți-cu înțelepciunea, experiența și cumpatarea, pe care le-o oferă anii din buletin. O editie speciala in asteptarea lui Mos Nicolae în colaborare cu Mihai Alexandru și copiii din Al Mike Pepiniera. Un juriu de personalități îndrăgite ( din diferite domenii de activitate) care va amesteca tinerii cu vârstnicii, va evalua prestația celor doi competitori, decizând în final care dintre ei a întrunit criteriile competiției : charisma, nivelul de pregătire, adaptabilitatea la vremurile pe care le traversăm, capacitatea de a se descurca în anumite situații limită, precum și aceea de a se face plăcut de cei din jur, format din: -actrita Emilia Popescu -artistul Dan Helciug -psihologul Eduard Puiu Invitaţii: -compozitorul Mihai Alexandru şi copiii din Al Mike Pepiniera -Călin Geambașu şi fiul David -Daniela Gorfy şi fiica Maria -Marcel Pavel şi fiica Juvenalia Prezintă: Marina Almășan Comoderator: Costin Teodorescu Producator: Marina Almășan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damianşi Daniela Guţu
 • 16:55
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 17:00
  Levintza prezintă
  În cel de-al doilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTĂ , de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare şi realizatoare celebră de costume, prezintă o emisiune dedicată celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei şi meseriilor modei. Emisiunea este o incursiune în culisele modei, cu colecţii pline de creativitate, portrete de designer şi manechine, tendinte şi istoria modei. Levintza prezintă este singura emisiune de modă din România, un spaţiu video dedicat celor mai importante şi creative colecţii, săptămânilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare plăcută! Prezentator: Doina Levintza Realizator: Doina Levintza Producător: Claudia Nicolau Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL
 • 17:30
  Documentar
  * Case şi idei (Of Houses and Ideas, Faites comme chez eux-Franţa, 2014) Producători executivi: Jean Moncaut şi Severin Delpon Realizator: Frederic Planchenault Suntem musafirii unor pasionaţi de decoraţiuni interioare, care ne deschid larg uşile caselor lor şi ne dau o mulţime de idei ca să le punem în practică la noi acasă. De data aceasta, suntem invitaţi să facem ca ei ! Episodul 15 Azi facem o primă vizită la Bordeaux, ca să descoperim o veche casă cu o ambianţă boemă şi elegantă. Continuăm la Neuilly, unde admirăm un duplex decorat în stil contemporan, şi la Marsilia, unde proprietara şi-a decorat casa cu propriile creaţii şi cu amintiri din călătorii. Redactor: Ştefan Asavei
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 19:05
  Doctor Quinn
  Serial*(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 44 Dramă. În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 20:00
  Lungul drum al dragostei
  Film* Lungul drum al dragostei (LOVE'S LONG JOURNEY-SUA, 2005) Premieră Regia: Michael Landon Jr. Cu: Erin Cottrell, Logan Bartholomew, William Morgan Sheppard * Dramă -după un roman al scriitoarei americane Janette Oke. Proaspăt căsătoriţi, Missie şi Willie LaHaye hotărăsc să-şi ducă planul la bun sfârşit, construindu-şi viitorul prin forţe proprii. Lăsând în urmă ferma din prerie a părinţilor lui Missie, cei doi tineri pornesc mai departe în inima Vestului american neexplorat. În noul lor orăşel îi aşteaptă multă muncă şi multe încercări, dar şi promisiunea unei vieţi pline de iubire şi de aventură. Redactor: Ştefan Asavei
 • 22:00
  Răzbunarea pistolarului
  Film* Răzbunarea pistolarului (THE GUNDOWN-SUA, 2011) Regia: Dustin Rickert Cu: Peter Coyote, Andrew Walker, William Shockley, Sheree J. Wilson Western, film de acţiune. După ce a rătăcit multă vreme prin deşertul Arizonei, aventurierul Cole Brandt ajunge într-un orăşel unde face legea tiranicul Travis McCain. Inevitabila confruntare a celor doi va avea loc, mai ales când McCain o ameninţă pe femeia de care Brandt e îndrăgostit. Redactor: Corina Feleagă
 • 00:00
  Drag de România mea!
  Prezintă: Paul Surugiu-Fuego Producător Codruţa Prunariu Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu
 • 02:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 02:45
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 02:55
  Răzbunarea pistolarului
  Film * Răzbunarea pistolarului (THE GUNDOWN-SUA, 2011) Regia: Dustin Rickert Cu: Peter Coyote, Andrew Walker, William Shockley, Sheree J. Wilson Western, film de acţiune. Redactor: Corina Feleagă
 • 04:35
  Lungul drum al dragostei
  Film *(LOVE'S LONG JOURNEY-SUA, 2005) Regia: Michael Landon Jr. Cu: Erin Cottrell, Logan Bartholomew, William Morgan Sheppard * Dramă -după un roman al scriitoarei americane Janette Oke. Redactor: Ştefan Asavei