Paul Surugiu-Fuego: „Familia e altarul meu cel mai prețios” | VIDEO
marţi, 03 noiembrie 2020
Sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 10:00, la „Mic dejun cu un campion’’, gazda emisiunii, Daniela Zeca Buzura, l-a avut invitat pe Paul Surugiu-Fuego.

Solist de muzică ușoară, populară şi colinde, actor la Teatrul „Alexandru Davila’’ din Piteşti, prezentator la emisiunea „Drag de România mea”, de la TVR2, Paul Surugiu este cunoscut publicului larg sub numele de scenă, Fuego, şi este îndrăgit de cei cărora le place muzica românească.

Paul Surugiu-Fuego este „de vocaţie artist’’. Pentru că nu numai muzica este modul său de a se exprima, ci şi poezia, teatrul, pictura, platoul de televiziune şi cabina de înregistrări de la radio.

Mulţi sunt invidioşi, poate, pe succesul său de public, alţii îl contestă, şi, uneori chiar într-o manieră care nu le face onoare. Cert este că Paul Surugiu şi-a clădit cariera cu credinţă şi perseverenţă. Nu a primit nimic de-a gata, a ştiut de foarte tânăr că are multe de învăţat pentru ca să poată deveni artistul complet care este astăzi. Impresionează prin modestie, empatie, lipsa oricăror vedetisme pe care le consideră de neacceptat pentru un creator care se respectă.

(w640)

Mâine dimineaţă, de la ora 10.00, la TVR 2, sunt onorat să fiu invitatul minunatei Daniela Zeca Buzura, la „Mic dejun cu un campion”. Va fi un dialog relaxat, despre artă, despre frumos și despre ce a însemnat, cu bune și rele, parcursul meu în timp. Nu sunt un erou şi nici nu mă consider vreun campion. Şi nu spun asta cu falsă modestie. N-am tins niciodată după titulaturi, nu mi-am dorit vreodată să fiu în centrul atenției fără a spune ceva și fără a munci. Am clădit tot ce sunt azi prin efort, prin dăruire și perseverență și prin faptul că mi-am văzut de treabă. Sunt un simplu artist, un om pasionat de frumos, de înalt, căruia îi plac provocările, care e într-o continuă evoluție și care nu caută laudele pe care nu le merită. Faptul că profesia mea implică expunere nu e neapărat o binecuvântare. Ce știu sigur că e în schimb formidabil este faptul că-mi pot pune visele în aplicare, că mă pot exprima artistic, că pot construi lucruri speciale pe propriile mele forțe, ca întotdeauna și că reușesc să mă mențin, de mai bine de 27 ani, în fața publicului care reacționează la mesajele mele. Nu impun nimănui nimic și e loc sub soare pentru toți. Așadar, plecând de la această premisă, vă aștept mâine, de la 10.00, la TVR 2, în compania uneia dintre cele mai importante personalități contemporane, un model pentru mine și-un exemplu de conduită și decență. Vom povesti despre ce înseamnă sufletul meu, despre ce mă face fericit, despre legătura de nezdruncinat cu Grigore Vieru și cu familia mea, dar și despre alte lucruri interesante pe care nu le știați până acum despre mine. Va fi un interviu captivant de sincer, cu nenumărate povești noi și cu surprize! Cred cu ardoare că vorbind, putem fi un exemplu pentru cei din jurul nostru! Duminică de la 15.00, ne vedem la mine la emisiune, tot la TVR 2!” , a spus Paul Surugiu-Fuego.

(w640)

Paul Surugiu are un program riguros de lucru, se implică în acte de caritate pe care le defineşte drept o datorie, este animat de o mare admiraţie pentru artiştii români de la care se revendică, este un patriot nepervertit de naţionalism sforăitor, este cunoscut pentru decenţa cu care cultivă relaţiile cele mai diverse. Îşi concepe cu grijă apariţiile scenice, scenografia, costumele. Toate acestea denotă, la o vârstă a maturităţii artistice, o personalitate puternică şi o prezenţă deosebit de plăcută în platourile de televiziune sau pe scenă.

A obţinut multe onoruri şi premii, dar unul îi este la suflet mai mult decât altele. În 2012 a fost onorat cu titlul de „Artist al Poporului’’ al Republicii Moldova. A fost un apropiat al lui Grigore Vieru, poetul emblematic al Basarabiei, de care l-a legat nu numai o colaborare profesională remarcabilă dar, mai ales, o prietenie nepereche. Volumul ’’Testament pentru Fuego’’ – poeme, cantece, confesiuni, cu versuri de Grigore Vieru, apărut în Colecţia ’’Regal de poezie’’, 2012, într-o ediţie scurtă de cărţi de autor, în condiţii grafice deosebite este „o lecţie de patriotism, de frumuseţe şi de dragoste de ţară, a unui om care scrie istorie în fiecare zi. Îmi place epitaful său: „Sunt iarbă. Mai simplu nu se poate!”. Ca şi pentru mine, mama este axul central al existenţei. Auziţi, ce frumos spune: „Mamă, tu eşti patria mea! Este înălţător!”.

(w640)

’’Ascultându-l, nu se poate să nu te contaminezi de seninătate şi bucurie, de optimism şi nădejde. În faţa şi în spatele aparatului de filmat, Pavel este acelaşi om pe care-l descopăr cu bucurie. Ne-am întâlnit în televiziune într-o după amiază pe când vizionam câteva arhive pentru emisiunea ‘Poesis’ şi m-am trezit cu el în uşă ascultând cu atenţie un poem de Nichita Stănescu pe care tocmai îl urmăream. Deşi trebuia să intre la filmări în studio nu s-a dezlipit de cabina de vizionare până n-a văzut înregistrarea aceea veche. Atunci mi-a mărturisit cât de mult îi place poezia şi că-l cunoaşte bine pe Grigore Vieru şi că ar dori să vadă nişte înregistrări cu acesta dacă voi găsi prin arhive. Atunci mi-a venit ideea invitaţiei de astăzi şi nu regret nicio clipă că am avut prilejul să întâlnesc un om pe care-l preţuiesc. Şi pentru că a adus în platou atâtea cărţi, printre care şi una cu debutul poetic al Danielei, am hotărât ca rubricile noastre curente din acest episod să-i fie dedicate integral’’- Ileana Ploscaru Panait, producătorul emisiunii.

O poveste de viaţă, de suflet şi de artist, la ’’Mic Dejun cu un campion’’ alături de Daniela Zeca Buzura.

Difuzare TVR2: sâmbătă, 7 noiembrie 2020, ora 10:00

Reluari TVR2: luni, 9 noiembrie 2020, ora 10:00

marţi, 10 noiembrie 2020, ora 5:00

Difuzare TVR3: duminică, 15 noiembrie 2020, ora 7:55

Difuzare TVRI: sâmbătă, 14 noiembrie 2020, ora 9:00

Difuzare TVRM: sâmbătă, 7 noiembrie 2020, ora 10:00

 • 17:00
  Educaţie la înălţime
  Educaţie la înălţime şi… de la înălţime! Despre zone de vis şi oameni speciali, personalităţi şi pionieri ai lumii, despre mistere şi legende, mitologie, istorie şi geografie, despre parcuri naţionale şi case memoriale, dar şi despre muzee şi locuri speciale. Totul presărat cu reportaje, jocuri şi experimente care dau aripi profesorilor şi elevilor. Cu emisiunea Educaţie la înălţime, procesul de învăţare este plin de surprize şi poveşti captivante, iar informaţiile necesare la şcoală sunt mult mai uşor de înţeles şi reţinut de către elevi. Aşa că… vă aşteptăm în faţa micilor ecrane, în fiecare vineri, de la ora 17,00, pe TVR2, la un nou sezon al emisiunii Educaţie la înalţime, o emisiune relizată cu drona de specialişti şi profesionişti pentru toate şcolile din România şi Republica Moldova. * TURNUL EIFFEL Are peste 300 de metri înălţime, este pe schelet din oţel, oţel ce ar fi fost fabricat la Reşiţa, iar tehnologia folosită la construcţia sa a fost inventată de inginerul Gheorghe Pănculescu. Turnul Eiffel este cel care a fost inaugurat în 1889 cu prilejul expoziţiei Universale, organizată cu ocazia centenarului Revoluţiei franceze. Iar echipa de la Educaţie la înălţime nu putea să rateze unul dintre simbolurile Franţei. Vă aşteptăm vineri, 9 decembrie de la ora 17,00, pe TVR2 să vedeţi una dintre lecţiile eveniment prezentată de profesorii Irina Constantinescu și Marcel Bartic. O emisiune realizată de Asociaţia Însemne, în parteneriat cu Departamentul pentru o Dezvoltare Durabilă, Guvernul României. Producător: Alice Săceanu Coproducţie TVR-SC Media Factory Unit SRL
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători : Raluca Brumariu
 • 19:05
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 50 Dramă. În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 20:00
  Gala umorului
  Emisiunea "Gala umorului" continuă seria momentelor comice și în grila de toamnă a canalului TVR2, avându-i ca gazde pe Corina Dănilă și Dragoș Huluba, în fiecare vineri seara, de la ora 20:00. În noul sezon, cel de-al 18-lea, pe lângă fabuloasele secvențe selectate din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, vă propunem și scenete comice în premieră, din a căror distribuție fac parte: Rodica Popescu Bitănescu (invitat special) și mai tinerii actori de comedie Mirela Zeța, Marius Rizea, Adrian Ciobanu și Silviu Debu. "Pensionarii, la raport..." Prezintă: Corina Dănilă şi Dragoş Huluba Producător: Cosmin Dumitru
 • 22:00
  Reţeaua de idoli
  Producător: Irina Păcurariu din 05 decembrie / /
 • 23:00
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 49 Dramă. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan din 08 decembrie / /
 • 00:00
  RIVALII…cu Marina Almăşan
  * Emisiunea RIVALII…cu Marina Almășan, îsi propune să aducă față-n față cele două tabere : tinerii și vârstnicii, primii-cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți-cu înțelepciunea, experiența și cumpatarea, pe care le-o oferă anii din buletin. Prezintă: Marina Almășan Comoderator: Costin Teodorescu Producator: Marina Almășan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damianşi Daniela Guţu
 • 02:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 02:45
  Mic dejun cu un campion
  Producător: Ileana Ploscaru Panait
 • 03:35
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 03:50
  Teleşcoala
  *Limba română pentru ucraineni Producator: Sinziana Milosoiu
 • 04:15
  Teleşcoala
  Limba semnelor române Producator: Sinziana Milosoiu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 04:40
  Documentar 360°
  * Slovenia, regatul albinelor (LA SLOVÉNIE, LE ROYAUME DES ABEILLES, Franţa-Germania, 2020) Realizator: Therese Engels Redactor: Delia Clonaru