loader
Foto

Pescarul hoinar prinde păstrăvi de talie mare | VIDEO

Duminică, 20 iunie, la TVR 2 și online pe TVR+, de la ora 10:00, caravana hoinarilor poposește pe meleaguri bistriţene.

 

EUGEN ROIBU
Pescar hoinar

Alături de câţiva pescari, buni cunoscători ai locurilor, Eugen şi Ştefan au trăit emoţia întâlnirii cu argintul viu din şuvoaiele râului Rebra, au aflat cum se prepară păstrăvul „ca la mama acasă”, dar şi care sunt cele mai prinzătoare muşte.

Remarcabil a fost faptul că majoritatea capturilor erau din categoria celor mari... visul oricărui pescar - pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi o călătorie de neuitat.

Invitaţi: Călin Ciocan, Antal Piroska - pescari

Ionuţ Ordace -„bucătar de ocazie”

***

Prezintă: Eugen Roibu şi Ştefan Stoica

Producător: Ligia Baboş

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

8:00 Repere sacre

Duminica a 33-a din timpul de peste an Comentariu: Părintele Tarciziu Şerban, preot colaborator Producător: Ciprian Dumea Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti ATENTIE: POSIBILE PRELUNGIRI

9:00 Ferma

*Anul 26 *Editia 1248

Nu mai aveti loc la oras ? Încercati la tară !

Emisiune pentru actuali șsi viitori tineri fermieri.

*UNDEVA ÎN ROMÂNIA-ULEI DE MĂSLINE...DAR..PE PATRU PICIOARE !

Într-o comună din Dâmbovita , o tânără familie si-a construit , pe 2 ha , o fermă , pentru cresterea suinelor , din rasa Mangalita-blondă.Si-a înconjurat spatiul cu 2 rânduri de garduri , cu 7 m între ele, cel exterior , mult mai înalt. ȘSi-a construit adăposturi cu podele betonate-pentru a fi curătate mai usor...dar a organizat locul unde vor creste scroafele si purceii , cu pământ curat , bine udat , unde vor râma suinele ,care au nevoie de seleniu si potasiu , scormonind terenul si afânându-l ,cu picioarele în noroi. Sunt hrănite cu iarbă, lucernă, porumb boabe, orz ,triticale si tot felul de rădăcinoase. Cultivă si 25 ha de teren pentru hrana animalelor. Au si o mică subventie de la stat pentru fiecare scroafă gestantă.Si-a cumpărat la început 9 scroafe si un vier certificat cu origine de rasă pură de la un crescător din Harghita. Mai târziu a cumpărat un alt vier pentru a evita consangvinizarea. Acum creste cca 300 de capete de porc....somon.Scroafele fată 4-6 purcei , pe care-i vinde , toti cu certificat de origine ,păstrănd un număr costant în fermă.Bine hrănite suinele iau în greutate ,8-10 kg / lună si sunt sacrificate când ajung la 130-150 kg.Face analize de sânge des , pentru a verifica baza geneticii.Are scroafe si de 4 ani. ȚTine în tarcuri separate , scroafele , porcii la îngrăsat si purceii.

Raluca se ocupă de ferma de suine , de curătenie , de hrană iar sotul de moară si de cultura cerealelor...dar principala ei grijă sunt cei 4 copii pe care îi au.Face parte din Asociatia crescătorilor de suine autohtone Mangalita si Basna din Arad.

Participă:Raluca Bâzganu-crescător suine , com. Contesti , Dâmbovita

*SECRETUL REUSITEI ,,Vinul insoteste omul... de la bucurie , la tristete ,,

Este Octombrie si trecerea prin Podgoria Recas , într-o zi de sărbătoare , ne bucură ochiul cu imaginea viei în zeci de nuante cu frunze aurii si arămii.Recolta anului a fost bună , cam 11,5 t/ha , dar putea să ajungă la 13, dar grindina si seceta nu le-a ingaduit. Momentul recoltarii strugurilor este o șstiintă si o arta , trebuie ales atunci când procentul de zaharuri este cel mai ridicat iar vinul obtinut nu va pierde din calitate.In Recasș totul este performantă , de la îngrijirea butasilor de vie , la recoltare si la tot procesul de vinificatie. Îngrijirea butasului , în perioada ierbicidării care se face acum , trebuie făcută atent , cu solutii de diminuarea ierburilor , pentru că aici se tine cont de productia BIO a strugurilor...chiar si bolile si dăunătorii se înlătură doar cu produse acceptate ECO.Lucrarile de toamnă cu tăierile de rodire pregatesc recolta viitoare...,,pentru calitatea ei folosindu-se doar produse Premium.

În Cramă , o premieră , o instalatie de imbuteliere care face 12-13.000 N de sticle /oră , cam 200 de sticle / minut si alaturi un nou depozit pe măsură cu 6 milioane de sticle , care are o capacitate de până la 14 milioanede sticle. În fiecare an , Recasul adaugă ceva ,în capacitătile de productie si de depozitare , pentru că vinul lor certificat Vegan , cu o diversitate gustativă ,este contractrat la export. Milioanele de euro investiti le-au adus premii nationale șsi internationale.

Participă: ing. Gheorghe Iova-manager Podgorie si Cramă , Recas-Timisș

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
„Tonomatul DP2” – ritmul generației Alfa, în direct la TVR 2

În fiecare vineri dimineață, de la ora 10.00 la 11.30, Studioul Muzical al Televiziunii Române prinde viață într-un show plin de energie, culoare ...

„Istorii de bun gust”, între joacă, bucate și tradiție

Călătoria prin gusturile de odinioară ajunge în Vatra Moldoviţei. Aici, realizatoarea Camelia Moise şi dascăliţă Ilaria Pușca ne invită să ...

Gala “GHEORGHE GHEORGHIU 50” la “Drag de România mea!”

Cea de-a cincea ediţie a sezonului 15 al emisiunii “Drag de România mea!” vine cu o surpriză inedită, o celebrare aparte a unuia dintre cei mai ...

 

#tvr2