loader
Foto

„Pădureanca” Manuela Hărăbor, duminică la TVR 2

Duminică, 25 septembrie, de la ora 20.00, TVR 2 vă invită să revedeţi filmul românesc “Pădureanca”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, după nuvela lui Ioan Slavici.

 

Filmul românesc la TVRi

Drama este realizată în anul 1986 şi este inspirată de nuvela omonimă a lui Ioan Slavici.

Busuioc (Victor Rebengiuc), un ţăran bogat din zona Aradului, îşi trimite fiul, pe Iorgovan (Adrian Pintea), însoţit de servitorul Şofron (Şerban Ionescu), să caute oameni pentru a munci cu ziua la câmp. Printre cei veniţi la muncă este şi Simina, fiică de ţărani săraci, de care se îndrăgostesc amândoi tinerii.

În timp ce Iorgovan e sfâşiat între iubirea pentru Simina (Manuela Hărăbor) şi prejudecăţile celor din jur, Şofron pare să câştige inima fetei, iar intensa rivalitate dintre cei doi pretendenţi nu va fi de bun augur pentru lucrul câmpului la care au fost chemaţi şi nici pentru destinele celor implicaţi.

Povestea de dragoste se desfăşoară pe fondul descrierii universului rural din Transilvania sfârşitului de secol XIX.

Pe Manuela Hărăbor, rolul Siminei din producţia lui Mărgineanu a transformat-o într-o vedetă a vremii. Înainte de 1989, a mai realizat roluri importante în „Rochia alba de dantelă”, de Dan Piţa, şi în „Secretul armei secrete”, de Alexandru Tatos.

Din filmografia Manuelei Hărăbor: Camera ascunsă, Meurtres par procuration, Crucea de piatră, Ochii care nu se văd, Doi haiduci şi o crâşmăriţă, Invisible: The Chronicles of Benjamin Knight, Coroana de foc, Lacrima cerului, Mircea, Martori dispăruţi.

Alături de Manuela Hărăbor, în filmul „Pădureanca”, îi puteți vedea pe Victor Rebengiuc, Adrian Pintea, Şerban Ionescu şi Dorel Vişan.

12:40 Teleshopping

13:00 Cultura minorităţilor

*Germani Sezon Nou

* Tradiţionala degustare a cârnaţilor bănăţeni. ​

Producător: Alexandru Mihăilescu

 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2