loader
Foto

Galerie foto

Orașul care nu apune

Sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 12.30, la TVR 2, echipa "Cap Compas" v-a invitat să urmăriți o ediție despre  Cairo, unul din marile centre culturale ale lumii.

 

Cap Compas

De-a lungul unei istorii zbuciumate și atât de puțin înțelese, singurul spațiu stabil și coerent a rămas cel cultural, iar valorile adevărate au reușit, uneori printr-un miracol, să se impună și să reziste timpului.

Pasiunea pentru exotismul egiptean a fost materializată de-a lungul timpului în forme literare, prin expresii artistice, între coperţi de compendii  pline de învăţături sau în legende cu parfum oriental.

(w882) 7

Păşind printre epoci, milenii şi secole te apropii de esenţele valenţelor egiptene.

A pătrunde în esenţa Egiptului este o experinţă polivalentă similară deschiderii unei încăperi a comorilor în care pot fi găsite, aşezate parcă pentru un alt timp,  şi aur şi nestemate, parfumuri şi bucate, mărunte lucruri din nimic însăilate, covoare şi mătăsuri de priviri uitate şi mai ales o intangibilă serenitate.

(w882) 2

Imersiunea fizică în spaţiul egiptean nu poate face abstracţie de atingerea privirilor omului de cele ale Sfinxului de la Gizeh care străjuieşte de milenii marile piramide ale faraonilor Keops, Kefren şi Mikerinos.

(w882) pir

Să te miști cu lumea ….acea lume care nu  te așteaptă…e a abordare prea prea  complexă. O singură rotiță  înțepenită, o singură întâmplare lipsa din  lanțul cauzalității schimbă țintă, efectul, finalitatea.

(w882) 3

Cartierul copt este un loc al liniștii și al descoperiilor.

(w882) 4

Creștinii egipteni argumentează cu bucurie prezența Sfintei Familii pe teritoriul țării lor, acum 2000 de ani. Deși nu sunt dovezi scrise, bogată tradiție orală păstrată peste veacuri și transmisă din generație în generație, face vie prezența micului Iisus, a tinerei Sale Mame și a bătrânului Iosif, în țară faraonilor.

(w882) 5

Producător: Elena Dinu

2:45 Planuri diabolice (R)

Film * Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

(Reluare)

4:20 Documentar 360°GEO (R)

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010)

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2