loader
Foto

Galerie foto

Omul de radio Radu Dobriţoiu, invitat la ”Jurnal de Front”

În ediţia de sâmbătă, 26 aprilie, Radu Dobriţoiu, realizatorul emisiunii „Euroatlantica”, de la Radio România Actualităţi, a vorbit despre radio şi jurnalism la Jurnal de front, de la ora 19:00, la TVR 2.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Ediția este disponibilă online pe TVR+

”Jurnalistul este un istoric al clipei prezente”, spune Radu Dobriţoiu. A trăit „cu radio în familie”. Tatăl său, regretatul Nicolae Dobriţoiu, i-a insuflat dragostea pentru această meserie, iar anul acesta se împlinesc 25 de ani de când lucrează la Radio România.

Despre emisiunea Euroatlantica, singura emisiune de radio din Româia cu teme de geopolitică, geostrategie şi securitate, Radu Dobriţoiu spune cu mâdrie că este unică în format şi că este considerată, adeseori, un reper de informaţii. La Radio România Actualităţi a mai realizat  şi emisiunea „Din teatrele de operaţii” (2010-2012).

Radu Dobriţoiu a fost corespondent special de război al SRR în Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Afganistan, Irak (2000-2010).

A publicat cartea „Afganistan, un pământ uitat de timp. Corespondenţe de război”- 2002. Este coautor la „Romanian Armed Forces today”- 2007.

În 2010 a fost decorat cu Emblema de onoare a Statului Major General - 2010, în 2004 a primit Premiul „Eveniment”, Radio România Actualitati, iar în 2002 “Premiul pentru cel mai bun reporter de radio”, acordat de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

O emisiune realizată de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea ”Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 41

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2