loader
Foto

Galerie foto

Omul de radio Radu Dobriţoiu, invitat la ”Jurnal de Front”

În ediţia de sâmbătă, 26 aprilie, Radu Dobriţoiu, realizatorul emisiunii „Euroatlantica”, de la Radio România Actualităţi, a vorbit despre radio şi jurnalism la Jurnal de front, de la ora 19:00, la TVR 2.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Ediția este disponibilă online pe TVR+

”Jurnalistul este un istoric al clipei prezente”, spune Radu Dobriţoiu. A trăit „cu radio în familie”. Tatăl său, regretatul Nicolae Dobriţoiu, i-a insuflat dragostea pentru această meserie, iar anul acesta se împlinesc 25 de ani de când lucrează la Radio România.

Despre emisiunea Euroatlantica, singura emisiune de radio din Româia cu teme de geopolitică, geostrategie şi securitate, Radu Dobriţoiu spune cu mâdrie că este unică în format şi că este considerată, adeseori, un reper de informaţii. La Radio România Actualităţi a mai realizat  şi emisiunea „Din teatrele de operaţii” (2010-2012).

Radu Dobriţoiu a fost corespondent special de război al SRR în Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Afganistan, Irak (2000-2010).

A publicat cartea „Afganistan, un pământ uitat de timp. Corespondenţe de război”- 2002. Este coautor la „Romanian Armed Forces today”- 2007.

În 2010 a fost decorat cu Emblema de onoare a Statului Major General - 2010, în 2004 a primit Premiul „Eveniment”, Radio România Actualitati, iar în 2002 “Premiul pentru cel mai bun reporter de radio”, acordat de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

O emisiune realizată de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea ”Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


5:00 Documentar 360°GEO (R)

*Castorul-un constructor redutabil (La revanche du castor, 2020)

Realizator: Bernadette Hauke

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)

5:55 Muzica timpului tău (R)

Producător: Valentina Ionescu

(Reluare)
 
Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Confruntări pline de emoţii, umor şi voie bună, la ”Drag de România mea!”

Duminică, 28 iulie, de la ora 15:00, la TVR 2, vă invităm să revedeţi o ediţie ”Drag de România mea!” cu provocări îndrăzneţe.​

Încep Jocurile Olimpice. TVR, “official broadcaster” Paris 2024

În perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română transmite în direct 280 de ore de la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, ...

 

#tvr2