loader
Foto

Galerie foto

Olga Bălan: "vizitaţi Napoli - un oraş binecuvântat !"

La Salutări din Sud, sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 15.30, la TVR 2, TVR HD şi, online, pe TVR+.

 

Salutări din sud

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Situat în golful cu acelaşi nume, Napoli este unul dintre cele mai frumoase şi vestite porturi ale Mării Mediterane. Binecuvântat de natură, climă şi istorie, Napoli este o cetate a artelor, a muzicii, a arhitecturii şi, deopotrivă, a tradiţiilor. Din punct de vedere artistic, istoric sau religios, oraşul poate fi considerat un tezaur viu al umanităţii. La Napoli nu domină un singur stil arhitectural şi artistic, aici fiind bine reprezentată cam toată istoria artelor.

De-a lungul secolelor, oraşul a acumulat o bogată moştenire culturală, evidenţiată prin colecţiile de artă, vestigiile arheologice, biserici şi palate. Monumente istorice şi de arhitectură. În acest episod, Olga Bălan a fost călăuza noastră într-o incursiune prin castelul Sant` Elmo, prin muzeul San Martino şi ne-a făcut o trecere în revistă a istoriei artelor relevate în Palatul Capodimonte.

În acest episod, periplul prin Napoli ne-a dezvăluit şi aspectele moderne ale oraşului. Aşa că, alături de Olga Bălan, am descoperit arta contemporană de la noile magistrale de metrou şi am vizitat Muzeul de Artă Contemporană MADRE Donna Regina, precum şi Teatrul San Carlo, cel mai vechi teatru de operă în funcţiune din Italia.

Şi aşa cum v-aţi obişnuit, Salutări din Sud a avut, şi în această ediţie, un invitat de seamă – este vorba de  primarul oraşului Napoli, domnul Luigi De Magistris.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Prezentator Liana Stanciu

Trauma divortului

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

(redifuzare)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2