loader
Foto

O săptămână plină de vedete la „IERI-AZI-MÂINE”

Corina Dănilă vă aduce noi „amintiri pentru viitor”, iar în această săptămână ne întâlnim cu nume ca Nicolae Mureșan, Constantin Dicu, Mircea Vintilă, Silvia Dumitrescu sau Nae Alexandru. De la 16:00, la TVR 2 și TVR HD.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Săptămâna începe, așa cum v-am obișnuit până acum, cu ziua dedicată muzicii populare, iar pe 19 octombrie ne-am întâlnit cu Nicolae Mureșan, artistul care a făcut cunoscut României folclorul din zona Codrului, județul Satul Mare. Născut în satul Bolda, el s-a remarcat la concursul Floarea din grădină, unde a luat locul I, în 1985. În ediția de luni, am avut ocazia să ascultăm câteva piese interpretate de Nicolae Mureșan, care au fost strânse, de-a lungul anilor, în arhiva TVR.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Sărbătoarea valorilor de altădată a continuat în ediția de marți, 20 octombrie, care i-a fost dedicată marelui actor Adrian Pintea.  Corina Dănilă a vorbit despre moștenirea lăsată de Hamletul scenei românești - așa cum a fost numit actorul – cu Maria Tatomir și regizorul Constantin Dicu. Angajat al Teatrului „Nottara” din Bucuresti, Pintea a cucerit publicul cu interpretările sale din teatru, rămase de neuitat: Oedip (1977), Romeo (1978), Ahile /Ifigenia  (1981), Henric al lV-lea (1990).

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, Corina Dănilă a discutat în platoul emisiunii cu Mircea Vintilă. Invitatul zilei dedicate folkului a povestit câteva din momentele de la începutul carierei. Prezent la primul festival studențesc de folk, în  1971, Mircea Vintilă a scos primul disc în 1974 („Pământul deocamdată – Mielul”). „Folkul a avut întotdeauna ceva de transmis. A câştigat prin mesajul direct şi sincer şi prin linii melodice sensibile şi frumoase. Cântecele folk de valoare aparţin culturii noastre muzicale şi sunt sigur că vor fi ascultate cu plăcere în acest mileniu”, spunea artistul într-un interviu pentru Jurnalul Național.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

La mai bine de 25 de ani de când ne-am despărțit de decada disco-pop a anilor ’80, piesele de atunci încă stârnesc emoții în rândul oamenilor. Ritmul cântecelor, interpreții, dar și moda acelor ani au rămas întipărite în sufletele a milioane de români, de aceea, în ediția de joi, vom vorbi despre muzica acelor ani cu Silvia Dumitrescu și Johann Pohrib, vocea matinalului de la Radio România Actualități. De la ora 16.00, vom face o călătorie muzicală în timp și vom asculta câteva din piesele care au făcut istorie.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

După cum v-am obișnuit, încheiem săptămâna într-o notă veselă, cu ziua dedicată divertismentului. Invitații emisiunii de vineri, 23 octombrie, sunt Nae Alexandru și Cristi Simion. Pe Nae Alexandru îl cunoașteți din rolurile interpretate la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” sau Teatrul Evreiesc de Stat București, dar și din filme ca „Terminus Paradis”, „Cobai”, „Pere Goriot” sau „Un acoperiş deasupra capului”. Cristi Simion și-a împrumut vocea unor personaje din filme ca „The Smurfs 2” sau „Wreck-It Ralph”.

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:45 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2