loader
Foto

Galerie foto

O săptămână plină cu vedete la „IERI-AZI-MÂINE”, pe TVR 2

Corina Dănilă şi TVR 2 vă aşteaptă, de luni până vineri, de la ora 16:00, cu noi „amintiri pentru viitor”. În această săptămână vă veţi întâlni cu Polina Manoilă, Florina Cercel, Mihaela Mihai şi Eugen Cristea.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Aşa cum v-am obişnuit până acum, prima zi a săptămânii o dedicăm folclorului şi muzicii populare, iar invitata de luni, 26 ianuarie, este Polina Manoilă. Cântă pe scenă de mai bine de 50 de ani, a scos 16 albume cu peste 250 de melodii, iar piesele ei – inspirate din regiunea Olteniei – i-au adus distincţia Meritul cultural Clasa I din partea statului român. Împreună cu ea, luni vom depăna câteva din amintirile pe care le-a strâns de la primul ei spectacol, la vârsta de 14 ani, până la concertele pe care le-a ţinut în faţa unor personalităţi ca Charles De Gaulle, Indira Ghandi sau Lech Walensa.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru marţi, 27 ianuarie, ziua dedicată teatrului, „IERI-AZI-MÂINE” o aduce pe Florina Cercel, actriţa cunoscută din rolurile interpretate în filme ca „Roșcovanul” (1976), „Toate pînzele sus” (serial TV, 1977), „Marele singuratic” (1977) sau „Burebista” (1980).  În 1964 a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, unde i-a avut profesori pe Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan, iar debutul l-a avut pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Galaţi cu rolurile: Ana Stambuliu / „Fii cuminte. Cristofor”, Sonia  în „Mitică Popescu” de Camil Petrescu şi Veta în „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Invitatul de miercuri, ziua dedicată muzicii uşoare, este Mihaela Mihai, artista care a adus în radiourile româneşti celebra piesă „De-ai fi tu salcie la mal”. Absolventă a Conservatorului din Bucureşti, Mihaela Mihai a participat la Cerbul de Aur cu melodiile „Trurli, Trurli dragă” şi „Glasul tău”.  De-a lungul carierei, a jucat în trei filme româneşti („Cartierul veseliei”- 1964, „Asediul”-1970, „Bariera”-1972), iar în 1975 s-a stabilit la Paris, de unde se va întoarce – pentru scurt timp – în 1990 (va reveni definitiv în ţară zece ani mai târziu).

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joia este ziua în care sărbătorim sportul şi atleţii care au scris istorie. De la ora 16:00, Corina Dănilă predă ştafeta lui Cristi Mîndru, care îl aduce în platou pe Cornel Gheorghe, unul dintre cei mai de succes patinatori români.  A fost de 11 ori campion naţional al României, a obţinut cel mai bun rezultat pentru România la Campionatul Mondial de la Praga, în 1993, şi în finala olimpică de la Lillehammer, în 1994, s-a clasat al 14-lea, performanță egalată abia  12 ani mai târziu la Jocurile Olimpice de la Torino. Vorbim cu el despre istoria patinajului în România, dar vorbim şi despre Campionatul European de Patinaj Artistic de la Stockholm, care se desfăşoară în această săptămână şi este difuzat şi de Televiziunea Română.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Încheiem săptămâna cu Eugen Cristea, invitatul emisiunii din ziua dedicată divertismentului, cel care ne-a „avertizat”, în anii 90, să ne ferim de măgăruş. Actorul a  jucat, de-a lungul anilor, pe scenele teatrelor naţionale din Timişoara şi Bucureşti, a apărut în numeroase lung metraje şi a cucerit copiii prin emisiunile pe care le-a făcut la Televiziunea Română şi Radio România. Ultima zi a săptămânii va fi ocazia perfectă să revedem câteva secvenţe din clasicele emisiuni „Feriți-vă de măgăruș!”, „Ghici cine vine la mine?”, „Ceaiul de la ora 5”, „Kiki, Riki, Miki” sau „Arca Marinei”.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Cluj

* Pui pe sticlă , paine naan si creier cu ciuperci

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2