loader
Foto

O săptămână alături de Corina Dănilă şi invitaţii ei

Pe timp de vară, „IERI-AZI-MÂINE” vă readuce interviurile difuzate în primul sezon al emisiunii. Puteţi să vă reîntâlniţi în fiecare dimineaţă, de la 10:10, de luni până vineri, cu vedete ca Veta Biriş, Cezara Dafinescu sau Silvia Dumitrescu.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Pentru luni, 3 august, emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” începe cu cu una dintre artistele de marcă ale folclorului românesc, Veta Biriș. Astfel, în ziua dedicată muzicii populare, avem ocazia să revedem câteva din spectacolele Vetei Biriș, de la începutul carierei sale, aflate în Arhiva TVR. Artista s-a născut la 11 august 1949, în localitatea Veseuș, județul Alba, într-o familie numeroasă, având șapte frați, iar debutul  s-a a avut loc în 1967, în cadrul concursului „Dialoguri la distanţă”.

Dacă e marţi, e teatru. Astfel că pe 4 august, de la 10:10, ne întâlnim cu actrița Cezara Dafinescu, cunoscută din filme ca „Al patrulea gard de lângă debarcader” (regia Gheorghe Nagi), „Războiul de independență” (regia Sergiu Nicolaescu), „Dumbrava minunată” (regia Gheorghe Nagi) sau „Secretul lui Nemesis” (regia Geo Șaizescu). Absolventă cu notă maximă a Institutlui de Artă Teatrală și Cinematografică (1973), Cezara a intrat pe scena teatrului bucureștean, unde a impresionat publicul și breasla prin rolurile memorabile ca: Silvia în „Să nu-ți faci prăvălie cu scara”, de Eugen Barbu; Alta în „Act venețian”, de Camil Petrescu; Domnica în „A treia țeapă”, de Marin Sorescu; Wanda în „Gaițele”, de Al. Kirițescu sau Arkadina în „Mașinăria Cehov”, de Matei Vișniec.

În ziua dedicată muzicii ușoaremiercuri 5 august – la „IERI-AZI-MÂINE” vine Silvia Dumitrescu, una dintre cele mai cunoscute artiste ale anilor 90 și 2000. La TVR 2 vom avea ocazia să revedem câteva din momentele de la începutul carierei ei muzicale și vom vorbi despre planurile ei de viitor. Silvia este văzută ca o artistă versatilă care, de-a lungul anilor, a reușit cu brio să experimenteze genuri muzicale diferite, trecând de la popul românesc și balade, la jazz și blues.

Pe 6 august, în ziua dedicată teatrului, invitata Corinei Dănilă este Victoria Cociaș, cea care a readus-o la viață pe Maria Callas, în celebra „La Divina” de Radu Gabrea. În 1980, Victoria termina studiile de teatru și cinematrografie de la  „I.L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa profesorilor Beate Fredanov, Ion Caramitru şi Sanda Manu. În primii ani ai carierei a lucrat la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, apoi la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Braşov, pentru ca în final să ajungă la Teatrul Nottara din București, unde a rămas pentru următorii 28 de ani, până în prezent.

Terminăm săptămâna cu Florin Mihăilescu-Brăila Jr., pentru că, după cum v-am obişnuit deja, vineri sărbătorim divertismentul românesc. Florin este fiul cunoscutului actor de comedie Ştefan Mihăilescu Brăila, care a dat viaţă unor personaje memorabile în filme ca „Păcală” (1974), „Nea Mărin miliardar” (1979) sau „Secretul lui Bachus” (1984).

13:30 Pescar hoinar (R)

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

(Reluare)

14:00 Cursa prin istorie (R)

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2