loader
Foto

Galerie foto

O săptămână a muzicii la „IERI-AZI-MÂINE”

În ultimele ediții din 2015, Corina Dănilă îi aduce în platoul emisiunii pe Ioan Gyuri Pascu, Horia Moculescu, Oana Sârbu, Anca Ţurcașiu, Floarea și Ioana Calotă și corul de copii Sunetul muzicii. Pe TVR 2, TVR HD și online pe TVR+, de la ora 16:00.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 21 decembrie, este ziua dedicată folkului, iar invitatul emisiunii este Ioan Gyuri Pascu, artistul care a adus zâmbetul pe fața românilor de mai bine de 35 de ani, fie prin muzică, actorie sau comedie. Însă în această ediție, ne vom concentra pe cariera muzicală a artistului, iar de la ora 16:00, la TVR 2 și TVR HD, vom depăna amintiri despre locurile în care a cântat, concertele care l-au impresionat, dar și despre chitara preferată.  A debutat  în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care  pop, rock, blues sau reggae. Gyuri Pascu fondat mai multe formații în anii '90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marți, 22 decembrie, vorbim despre muzica ușoară de altădată cu trei nume care au făcut istorie în anii 80-90. De la ora 16:00, Corina Dănilă îi va avea invitați pe Horia Moculescu, Oana Sârbu și Anca Țurcașiu. Cu aproape 500 de melodii compuse, Horia Moculescu este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori români. El a lucrat cu nume ca Margaretab Pâslaru, Corina Chiriac, Mihaela Mihai sau Gabriel Cotabiță.  Cum văd Anca Țurcașiu și Oana Sârbu muzica de astăzi, aflăm în ediția de marți. Tot atunci, scoatem din Arhiva TVR câteva momente speciale cu de la începutul carierelor celor două artiste.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Schimbăm registrul miercuri și ajungem la muzica populară, când Corina Dănilă le va avea invitate pe interpretele Floarea și Ioana Calotă. Mamă şi fiică, cele două invitate vor discuta împreună cu gazda emisiunii despre folclor, tradiţii şi cum se transmit acestea mai departe tinerei generaţii. Floarea Calotă a debutat în 1977, la concursul Floarea din Grădină, unde a și câștigat marele premiu; un an mai târziu, ea câștigă celebrul Festivalul Maria Tănase din Craiova și va începe colaborarea cu  dirijorul Ion Albeșteanu, alături de care va înregistra peste 100 de piese din folclorul teleormănean.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, avem o ediție specială dedicată muzicii ușoare, în care-i vom avea invitați pe talentații copii ai Corului Sunetul muzicii. Cu o vechime de 21 de ani, corul are peste 50 de copii și interpretează piese din folclorul românesc, dar și muzică ușoară sau colinde. De-a lungul anilor au cântat alături de artiști, precum Felicia Filip, Paula Selling, Marcel Pavel sau Luminița Anghel. Alături de copiii corului, în platoul TVR 2 va fi prezentă și Cristina Manoliu, dirijorul și compozitorul.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

4:25 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

5:15 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2