loader
Foto

Galerie foto

O poveste „Nu există nu se poate!” pentru cei care cred că nu mai există speranță

Avea planuri, idealuri și visa să urce, alături de ansamblul său de dansuri populare, pe marile scene din Paris. Andreei Lichi visul i-a fost năruit la numai 14 ani. O poveste de viață tulburătoare despre încercări, credință și voință.

 

Invitata Andreei Marin în cea de-a patra ediție a emisiunii „Nu există nu se poate” a trecut printr-un grav accident. În viață a fost ținută de aparate, iar apoi părinții au devenit extensia ei, fiindu-i mâini și picioare...

„Cred că, dacă Dumnezeu a decis să mă lase în viață, aș putea fi un ajutor pentru oamenii încercați. Să le alin suferința, dacă voi deveni psiholog, dar și să mă implic în diferite activități, tocmai din dorința de a le fi de folos celor din jur”, sunt cuvintele Andreei Lichi, tânăra de 20 de ani, care, adolescentă fiind, a trecut printr-un accident de circulație și a rămas cu dizabilități majore. „Oricând o situație te poate pune într-o stare la limită, însă ambiția, voința și puterea pot face orice lucru posibil, iar eu știu prin tot ceea ce am trăit că: Nu există nu se poate”, adaugă Andreea Lichi.

Cum este viața în România dacă ai neșansa să treci printr-o astfel de experiență? „Lipsa implicării instituțiilor publice este cea mai mare problemă și vine la pachet cu lipsa de empatie a oamenilor. Pentru că, până nu ajungi în situația asta, sau într-o situație care să te limiteze fizic, nu te întrebi dacă cineva ar avea nevoie de o rampă iar tu ai putea să-i pui una. Accesul la educație mi s-a părut întotdeauna esențial în viața oricui, iar la facultate nu am o rampă și trebuie ca eu, sau părinții mei, să se roage de colegi să ne ajute ca să poată ridica scaunul cu rotile câteva trepte... ”, adaugă tânăra.

În ciuda problemelor fizice, Andreea Lichi este studentă la psihologie, model Atipic Beauty, face voluntariat, coordonează un grup de socializare, suport pentru tinerii cu și fără dizabilități și speră să aducă sprijin celor ce au nevoie. Mai mult, a fost și coprezentatoare a unui festival de muzică ușoară pentru copii, iar de curând a publicat o carte, „Suflet de porțelan”. „Titlul îl doream cu ceva despre suflet și atunci m-am gândit la porțelan, care este fragil și dacă se sparge nu-l mai poți lipi la fel. Vor rămâne cicatrici”, a spus Andreea Lichi.

(oar_w460)

21:00 Destine ca-n filme

Sezon Nou

* Florin Georgescu-"Tenorul cu dor de țtară"

Cel mai cunoscut tenor român înainte de ’89, Florin Georgescu, ar fi putut să fie în galeria mondială a celor mai apreciate voci lirice, alături de José Carreras șsi Placido Domingo.

În 1990, elita americană l-a adoptat si i-a oferit concerte în cele mai prestigioase săli de peste ocean.

Dar el a preferat mereu să se întoarcă, mânat de dor de familie, prieteni, satul natal, de acolo de unde a plecat când nu îsi putea permite decât o singură pereche de tenisi.

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Doru Ionescu

Redactor Dana Ilie

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2