loader
Foto

Galerie foto

O nouă săptămână cu invitaţi de marcă la „IERI-AZI-MÂINE”

De luni până vineri, Corina Dănilă vă aduce noi „amintiri pentru viitor”, iar în această săptămână ne vom întâlni cu Maria Butaciu, Anita Barton, Adrian Daminescu şi Tudorel Filimon. De la ora 16:00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Am început săptămâna cu ziua dedicată muzicii populare şi folclorului, iar de la ora 16:00, în platoul emisiunii a fost Maria Butaciu, artista care a promovat de-a lungul carierei cântul Bistriţei Năsăud. Născută în 1940, Maria Butaciu a înregistrat primele cântece la vârsta de 19 ani, la Cluj-Napoca, iar apoi a intrat în Ansamblul „Ciocârlia”, unde a cântat alături de artişti ca Maria Ciobanu şi Irina Loghin. „Nu pot cânta muzica populară decât costumată adecvat. Nu pot grăi decât în straiele acelea. Pentru scenă, şi pieptănătura mi-o adaptez cântecului pe care urmeaza să-l cânt. Ţin cont şi de anotimp, pentru că nu-ţi pui basmaua neagră pe cap decât iarna; în restul timpului, la noi se poartă clopul subţire”, mărturisea artista într-un interviu.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În ziua dedicată teatrului – marţi – vom avea o ediţie specială in memoriam Geo Barton, actorul care s-a consacrat pe scenă cu rolul lui Lică Sămădău din „Moara cu noroc”, din 1955. Absolvent al Conservatorului de Artă Dramatică din Bucureşti, Geo a fost distribuit în roluri de june-prim în comedii şi operete şi a jucat pe scenele Teatrului Constantin Nottara din Satu Mare, Teatrului Giuleşti, Bulandra, şi Naţional. În ediţia de marţi, vom vorbi despre cariera actorului şi vom revedea câteva din scenetele şi interpretările care li-au adus popularitatea în rândul românilor împreună cu Anita Barton, singurul copil al marelui actor.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua dedicată muzicii uşoare l-a adus în platoul „IERI-AZI-MÂINE” pe Adrian Daminescu, membru-fondator al formaţiilor Basorelief şi Blitz, cel care a compus şi cântat celebra piesă „România”. Recunoscut pentru timbrul său vocal, la festivalul Primavara baladelor din 1975, un compozitor spunea despre Adrian „cum este anatomic posibil ca o persoană sa scoata sunetele acelea”.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru joi, ziua dedicată sportului, Corina Dănilă predă ştafeta colegei Alina Alexoi, iar în platoul TVR 2 vin scrimera Laura Badea, multiplă campioană europeană, olimpică şi mondială,  şi antrenorul Tudor Petruş. Specializată pe floretă, Laura a câştigat primul ei titlu naţional la 17 ani, iar la prima participare la Jocurile olimpice (1992 - Barcelona) a câştigat împreună cu lotul naţional medalia de bronz. În 1993, a cucerit medalia de argint (echipă) la Campionatul Mondial de la Essen, iar un an mai târziu a câştigat aurul (echipă) la Campionatul Mondial din 1994. În anul 1995 a cucerit titlul mondial la Haga, la individual, și a luat argintul pe echipe.

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Încheiem săptămâna cu ziua dedicată divertismentului, astfel că vineri, de la 16:00, ne vom întâlni cu Tudorel Filimon, cel care l-a adus în faţa micilor ecrane pe celebrul Nea Popa din serialul „La Bloc”. Născut în 1953, el a absolvit studiile IATC Bucureşti, la secţia Actorie, în 1976 şi a jucat de-a lungul anilor în producţii TV, cât şi filme ca „Nuntă mută” (de Horaţiu Mălăele), „Poker” (de Sergiu Nicolaescu) sau „Sexy Harem Ada-Kaleh”  (de Muşatescu).

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

 

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

 

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2