loader
Foto

O nouă săptămână cu invitați de seamă la „IERI-AZI-MÂINE”

Corina Dănilă vă aşteaptă în ultima săptămână a lunii noiembrie cu Veta Biriș, Victoria Cociaș, Marina Florea, frații Simion și tatăl lor Gheorghe, Adriana Șchiopu și Irina Rădulescu. Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” e difuzată  pe TVR 2 și TVR+, de la 16:00.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 24 noiembrie, am început emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” cu una dintre artistele de marcă ale folclorului românesc, Veta Biriș. Astfel, în ziua dedicată muzicii populare, am avut ocazia să revedem câteva din spectacolele Vetei Biriș, de la începutul carierei sale, aflate în Arhiva TVR. Artista s-a născut la 11 august 1949, în localitatea Veseuș, județul Alba, într-o familie numeroasă, având șapte frați, iar debutul  s-a a avut loc în 1967, în cadrul concursului „Dialoguri la distanţă”.

Ediţia din 24 noiembrie este disponibilă online pe TVR+.

Pe 25 noiembrie, în ziua dedicată teatrului, invitata Corinei Dănilă este Victoria Cociaș, cea care a readus-o la viață pe Maria Callas, în celebra „La Divina” de Radu Gabrea. În 1980, Victoria termina studiile de teatru și cinematrografie de la  „I.L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa profesorilor Beate Fredanov, Ion Caramitru şi Sanda Manu. În primii ani ai carierei a lucrat la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, apoi la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Braşov, pentru ca în final să ajungă la Teatrul Nottara din București, unde a rămas pentru următorii 28 de ani, până în prezent.

Ediţia din 25 noiembrie este disponibilă online pe TVR+.

În mijlocul săptămânii, pe 26 noiembrie, în ziua dedicată muzicii ușoare, în platoul TVR 2 vine Marina Florea. Știați că ea a debutat chiar la TVR 2, în urmă cu 32 de ani, la emisiunea „Album duminical”? Născută la Bucuresti, la 25 ianuarie 1962, Marina  a urmat cursurile Școlii Populare de Artă (1980-1982) la clasa profesorilor Mihaela Runceanu - Ionel Tudor.  A fost una dintre cele mai populare soliste lansate în anii ’80, iar de-a lungul carierei sale Marina Florea a lansat câteva mari hituri ale muzicii româneşti. „Marea mea, iubire marea” (1983), „Pământ” (1984), „Să cânte lumea” (1985),  „Dans Non-Stop” (1985), „Nu ştiu ce-i cu mine” (1986), „Stele perechi” (1987). Miercuri, de la 16:00, avem ocazia să reascultăm câteva dintre acestea.

Ediţia din 26 noiembrie este disponibilă online pe TVR+.

Dacă e joi, e ziua dedicată sportului, astfel că ediția „IERI-AZI-MÂINE” este prezentată de Cristian Mândru, care îi aduce în platoul TVR 2 pe Dorel, Marian și Gheorghe Simion. Cei trei formează cea mai cunoscută familie de pugiliști din România. Vom avea ocazia să aflăm ultimele noutăți despre cariera lor sportivă, care au fost cele mai grele meciuri pe care le-au avut în cariera lor și cum s-a împletit viața de familie cu viața din ringul de box. În plus, prietenii TVR 2 vor avea ocazia să revadă câteva dintre cele mai frumoase momente din meciurile familiei Simion.

Ediţia din 27 noiembrie este disponibilă online pe TVR+.

Terminăm săptămâna cu Adriana Șchiopu și fiica sa, Irina Rădulescu, pentru că, după cum v-am obișnuit deja, vineri sărbătorim divertismentul românesc.  Adriana – soția lui Dem Rădulescu – este cunoscuta actriță care a jucat în „Divorţ... din dragoste” (1991), „Drumeţ în calea lupilor” (1988), „Cucoana Chiriţa” (1986),  „Pădurea de fagi” (1986) sau „Secretul lui Bachus” (1984).  Irina Rădulescu, fiica ei, s-a făcut remarcată pe scena Teatrului Mic din București și a jucat în seriale de televiziune ca „Tanti Florica”.

Ediţia din 27 noiembrie este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:10 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală (R)

*O istorie care nu se învată la scoală

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)

2:00 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2