loader
Foto

Galerie foto

O nouă săptămână cu invitați de marcă la „IERI-AZI-MÂINE”

De luni până vineri, de la ora 16:00, Corina Dănilă vă dă întâlnire pe TVR 2 unde vă veți întâlni cu: Dorina Lazăr, Cornelia și Lupu Rednic, Gabriel Cotabiță și Alexandru Darie. Ne puteți urmări și online, pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Săptămâna începe în forță cu ziua dedicată folclorului, iar pe 9 martie a venit în platou unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cupluri ale Maramureșului: Cornelia și Lupu Rednic. După numai opt luni de când s-au cunoscut (1991), cei doi și-au unit destinele, iar de atunci au rămas pe scena muzicală drept unul dintre cele mai frumoase și unite cupluri. De-a lungul carierei lor, Cornelia și Lupu au realizat și o emisiune la TVR  - „Cupluri muzicale” – unde, după cum v-ați dat seama, invitau cuplurile din muzica românească. Ediția din 9 martie a fost ocazia perfectă pentru cei doi, cât și pentru telespecatori să revadă câteva din imaginile de arhivă de acum 20 de ani.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În fiecare marți sărbătorim teatrul, iar pentru ediția din 10 martie, echipa „IERI-AZI-MÂINE” a adus-o în platou pe Dorina Lazăr. În prezent directoare a Teatrului Odeon, Dorina Lazăr a debutat în 1961, la Teatrul Regional București, iar 13 ani mai târziu a apărut pentru prima oară pe marele ecran în „Păcală” al lui Geo Saizescu. Printre cele mai importante filme în care a mai jucat se numără „Angela merge mai departe” (1981), „Liceenii” (1986), „Balanţa” (1991) sau „Amen” (2001).

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ziua dedicată muzicii ușoare l-a adus în studio, în această săptămână, pe Gabriel Cotabiță. Miercuri, 11 martie, am vorbit cu unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai scenei românești. Prezent de 40 de ani în peisajul muzical, artistul a urmat mai întâi cursurile Institutului de Electrotehnică din Craiova. Câțiva ani mai târziu s-a înscris la Școala Populară de Artă din Craiova, iar în 1975 apare pentru prima oară, alături de trupa Redivivus. De atunci, Gabriel Cotabiță a făcut parte sau a colaborat cu trupe ca Fapt Divers, Holograf și VH 2 și a avut o carieră solo impresionantă.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

După cum v-am obișnuit până acum, joia predăm ștafeta colegilor de la Sport, iar pe 12 martie Cristi Mîndru l-a avut ca invitat pe Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal. Fost handbalist român, Dedu, a făcut parte din lotul naţional, care a ocupat locul opt la Olimpiada de la Barcelona, a câştigat de trei ori Liga Campionilor EHF în carieră și de doi ori Supercupa Europei. Cum se vede acest sport în zilele noastre? România mai este un nume important în lumea handbalului? Am aflat aceste răspunsuri în ediţia de joi, când am revăzut şi câteva din momentele de aur ale acestui sport, imortalizate in Arhiva TVR. (foto credit: Alexandru Dedu)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

La finalul săptămânii venim cu o ediție specială in memoriam, dedicată actorului Iurie Darie, care, pe 14 martie, ar fi împlinit 86 de ani. În platoul TVR 2 va veni regizorul de teatru Alexandru Darie, fiul actorului, cu care vom revedea câteva din cele mai îndrăgite interpretări ale tatălui său și care ne va vorbi despre Iurie, cel din spatele cortinei.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

0:30 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 23 aprilie //

(Reluare)

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești,

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2