loader
Foto

Jurnalista Sabina Fati la ”Mic dejun cu un campion”, pe TVR 2

Vă invităm la un dialog pe cât de obiectiv, pe atât de incitant în compania Danielei Zeca Buzura, amfitrionul emisiunii ”Mic Dejun cu un Campion” și a jurnalistei Sabi Fati. Sâmbătă, 24 august, de la ora 10:00 şi luni, 26 august, de la ora 14:00, la TVR2.  

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Sabina Fati s-a afirmat ca jurnalist şi analist politic. Este foarte apreciată pentru analizele şi editorialele ei pertinente pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. În egală măsură este şi o scriitoare versată şi o călătoare împătimită sub condeiul căreia aventurile, istoria, cultura şi civilizația meleagurilor străbătute se transformă în volume de o necruţătoare obiectivitate şi tensiune.

(w882)

’’Poate Kant are dreptate şi va veni cândva o pace eternă’’, spune Sabina Fati, jurnalista care a îndrăznit să exploreze de una singură teritorii necunoscute, de multe ori interzise, pline de pericole şi, poate tocmai de aceea, atât de tentante pentru un spirit aventuros şi dornic de cunoaştere cum este ea.

O călătorie a vieţii, pentru care Sabina Fati nu s-a dat în lături din a se expune ca om, ca femeie, ca jurnalist şi scriitor. A depăşit situaţii aparent fără ieşire, în faţa cărora poate cineva mai puţin determinat ar fi renunţat şi s-ar fi întors din drum. Ce a rezultat? Câteva cărţi esenţiale ce deconspiră contexte, istorii, locuri şi situaţii despre care, mai ales cei din zona europeană, dar nu numai ei, le cunosc foarte puţin şi, poate tocmai de aceea le înţeleg fragmentar şi unilateral.

O lume plină de contradicţii şi de cutume ce ne sunt străine şi pe care, parcurgând cărţile Sabinei Fati s-ar putea să ni le clarificăm într-o oarecare măsură.

(w882)

Moderator: Daniela Zeca Buzura

Producător: Ileana Ploscaru Panait

21:00 Duelul pianelor

Redifuzare

Producător :Iuliana Marciuc

Redactor : Dana Ilie

23:00 Comisarul Rex: aventuri la Viena (R)

Serial *Comisarul Rex: aventuri la Viena (Kommissar Rex-Austria, 1994-2004)

Cu: Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill

*episodul 32

*Serial poliţist.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Ştefan Asavei, Vlad Ţurcan

(Reluare)
 
TELEȘCOALA: Limba engleză, nivel A1, lecția 2 / VIDEO

Andreea Moldoveanu, profesor de limba engleză, ne-a propus lecţia 2 a cursului limba engleză, nivel A1, luni, 16 septembrie, în cadrul emisiunii ...

TELEȘCOALA: Limba Română - subiect de evaluare națională (III) / VIDEO

Alexandra Tatu, profesor de limba română, ne-a propus recapitularea axată pe subiect de evaluare naţională 2024, a treia parte, luni, 16 ...

Cercetătorul și șamanul

Cercetătorul și șamanul

publicat: luni, 16 septembrie 2024

Sikkim este un mic stat din nord-estul Indiei protejat de înălţimile himalayene, unde trăieşte o populaţie izolată: Lepcha. Biologii vin aici să ...

 

#tvr2