loader
Foto

O după-amiază muzicală la „IERI-AZI-MÂINE”

O reîntâlnire cu o ediţie din cel mai recent sezon - vineri, 21 septembrie, de la ora 15.40, la TVR 2.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Ediţia „IERI-AZI-MÂINE” pe care o puteţi revedea pe 21 septembrie are invitaţi speciali şi un moment dedicat regretatei artiste Mihaela Runceanu.

Marina Voica, artistă cunoscută şi îndrăgită de noi toţi, deschide emisiunea cu muzică şi voie bună.

Pe când era mică, începe cursurile de vioară, dar le abandonează repede pentru că face o pasiune pentru pian. Pe plan muzical, Marina Voica a atins consacrarea imediat după lansarea sa în emisiunea de la TVR  „Tinere talente”, a lui Valeriu Lazarov, cu piesa Pe aripa vântului, lansată în 1960.

(w882) marina voi

De atunci, Marina Voica a devenit una dintre cele mai iubite soliste în muzica ușoară românească și europeană. Este printre puținele soliste autohtone cu un temperament artistic aparte, care s-a impus nu doar pe scenă, în concursuri și festivaluri de muzică pop, ci și în cele mai importante  clasamente de specialitate. Marina Voica a dominat valoric în toate topurile muzicale românești de muzică pop ale anilor '60,'70, '80 și '90.

***

Remember Mihaela Runceanu alături de Miki, Bogdan Ioniţă şi Rodica Anghelescu.

(w882) mihaela ru

Este un moment special în care invitaţii noştri vorbesc şi cântă în amintirea Mihaelei Runceanu.

Miki este cântăreaţă şi vedetă de televiziune. În perioada 1999-2002, a făcut parte din proiectul K-pital, împreună cu Vlad Gheorghiu şi Alex Cernahoschi, alături de care a scos 3 albume, astfel cunoscând succesul la nivel național. După 2002, în cariera solo, Miki a mai lansat alte 3 albume. Primul album solo, intitulat „Miki”, include hiturile „Doar noi” și „Mi-e S.T. de tine”. Odată cu lansarea albumului latino „Jumătate”, Miki urcă în carieră declarând „Mi-am găsit jumătatea, muzica ce-mi vine ca o mănuşă”.

(w882) miki

Bogdan Ioniţă activează ca solist vocal al Ansamblului Ciocârlia al M.I.R.A, din anul 2000. De-a lungul carierei sale a participat la numeroase spectacole şi concerte în ţară şi peste hotare. A obţinut premiul II la festivalurile “Mihaela Runceanu” – Buzău, “Cântecul Oraşului” – Râmnicu Sarat, “Amara” – Ialomiţa, “Stelele Cetăţii” – Deva, “Lotca de Aur” – Brăila, “Laleaua de Aur” – Piteşti.

Rodica Anghelescu este solistă la Opera din Timişoara, colaboratoare la Opera Naţională Română şi concertează cu orchestra Teatrului de Operetă „Ion Dacian”. Înzestrată cu o voce minunată, rezultatele muncii serioase i-au adus peste douăzeci de premii dintre care amintim: Premiul I la Festivalul-concurs al ţărilor dunărene „Pe marginea Dunării” – 1992), Premiul al III-lea la Festivalul „Maria Lătăreţu” – Târgu Jiu, 1993, MARELE PREMIU al Festivalului-concurs „Narcisa de aur” de la Târgovişte (1994), MARELE PREMIU al „Topului topurilor tinerilor interpreţi” (1994), Premiul al II-lea la Festivalul „Maria Tănase” – Craiova, 1997, MARELE PREMIU al Festivalului-concurs „Ghiocelul” de la Târgovişte (1988), Premiul I „Maria Drăghicescu” – Timişoara, 2006.

(w882) ieri azi m

Alături de noi sunt Nae Alexandru şi grupul Supermarket.

***

Foto credit, Marina Voica: marinavoica.ro şi facebook.com/TeatrulRevistaTanase

Foto credit, Mihaiela Runceanu: mihaela-runceanu.ro

Foto credit, Miki: facebook.com/pg/MIKI.TheOfficialPage

Foto credit, Rodica Anghelescu: facebook.com/rodica.anghelesco

***

La TVR 2 - vineri, ora 15.40

La TVR INTERNAȚIONAL - sâmbătă, ora 12:00 (ora României)

La TVR MOLDOVA - luni, ora 11:00

***

Prezintă: Corina Dănilă

Producător: Carmen Movileanu

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2