loader
Foto

Galerie foto

O altfel de absolvire, la Cap Compas

Sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 2 și TVR HD, am redescoperit şcoala, dansul şi spectacolul din Hangzhou alături de realizatorii emisiunii "Cap Compas", care continuă călătoria în China.

 

Cap Compas

Hangzhou, plin de resurse culturale profunde şi baze umaniste favorabile, este un loc ideal pentru a studia artele şi a te dezvolta. Modul în care studenții învață este specific acestei metropole.

(w882)

În China, dansul reprezintă un segment variat al artei, bazându-se atât pe genuri moderne, cât și tradiționale. Dansul are mai multe stiluri, de la dansuri populare până la spectacole de operă și balet, fiind folosit în celebrări publice, ritualuri și ceremonii.

(w882)

În chip de omagiu şi semn de bun venit pentru preşedinţii statelor participante la summitul G20 din 2016, care a avut loc la Hangzhou, a avut loc un spectacol grandios organizat de Zhang Yimou, cel care a coordonat deschiderea şi festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008.

(w882)Foto: LEI ZHOU

(w882)

Aici Estul întâlnește Vestul. Atmosfera te ajută să te cufunzi într-un vis de o mie de ani. Hologramele digitale au fost adaptate pentru prima dată nu doar în aer liber, ci și pe apă.

(w882)

Luminile cântă deodată cu banda sonoră sau cu interpreţii. Paşii de dans evocă imaginar patinajul artistic printr-o stranie asociere a apei cu gheaţa. Artiştii cântă şi dansează pe o platformă plutitoare, pe un fundal luminat care îşi aruncă sclipirile pe ape. Muzica minunată şi talentul acestora te obligă să nu-l ratezi sub nicio formă dacă ajungi în Hangzhou.

Muzica chinezească are peste 5.000 de ani vechime. Chiar de la începutul dezvoltării sale a fost strâns legată de filozofie şi medicină. Nu întâmplător, la începuturi, muzica nu era destinată divertismentului, ci avea drept scop purificarea gândurilor. Conform tradiţiilor, se considera că sunetele înălţătoare pot influenţa Universul şi îl pot armoniza.

(w882)

Vezi articolul - Pe urmele lui Marco Polo şi Călătorie în China.

***
Cap compas este un program de televiziune complex care comportă atât valenţe de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement.

20:00 Puternici, impreuna

Sezon Nou

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: 'Cum scapam de jocurile de noroc?

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Cursa prin istorie

*Povesti si secrete pe Podul Mogosoaiei Sezon Nou

* Secretele Muzeului Antipa

Printr-un joc de cautare de comori la Muzeul de istorie naturala Grigore Antipa, Adriana Irimescu, insotita de elevi, descopera povestea prieteniei dintre Grigore Antipa si Emil Racovita, dar si alte secrete ale muzeului.

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2