loader
Foto

Numele mari ale scenei româneşti, la „IERI-AZI-MÂINE”

De marţi până vineri, Corina Dănilă vă aşteaptă pe TVR 2 cu invitaţi de marcă din lumea teatrului, operei, muzicii uşoare şi divertismentului. De la ora 16.00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

„Lumea nici măcar nu ştia numele meu adevărat. Mi se spunea Mirabela. Exista chiar pericolul să rămân Mirabela”, povestea Medeea Marinescu despre impactul lungmetrajului „Maria Mirabela”. Marţi, 3 noiembrie, sărbătorim lumea teatrului la IERI-AZI-MÂINE, iar talentata Medeea este invitata Corinei Dănilă.

De la ora 16:00, vorbim despre rolurile care au influenţat-o pe actriţă şi ce-a însemnat pentru ea şi colaborarea cu Florin Piersic în piesa „Străini în noapte”. De asemenea, împreună cu echipa Arhivei TVR vom difuza, pentru prietenii emisiunii, imagini rare din cariera actriţei.

Ediţia este disponibilă online la TVR+.

Miercuri este ziua dedicată muzicii uşoare, iar în platoul TVR 2 a venit cunoscuta artistă Mirela Fugaru, soţia compozitorului Cornel Fugaru. A cântat pe scenă pentru prima dată în 1975, cu o piesă compusă de Horia Moculescu, însă, în ciuda succesului de care se bucura la festivalurile din ţară, ea a recunoştea într-un interviu pentru Formula As„asta nu m-a făcut să renunţ la Medicină în favoarea unei cariere artistice. Muzica a fost un hobby pentru mine, nu o meserie”. Chiar şi aşa, Mirela Fugaru a fost mereu prezentă în mijlocul artiştilor şi compozitorilor români şi a simţit cel mai bine evoluţia muzicii româneşti de-a lungul ultimilor decenii. De la ora 16.00, vă aşteptăm pe TVR 2 la o călătorie prin muzica românească.

Ediţia este disponibilă online la TVR+.

Ediţia de joi, pe 5 noiembrie, este dedicată operei şi operetei, iar invitata Corinei Dănilă este soprana Silvia Voinea. Cu studii făcute la Conservatorul din Bucureşti şi la Universitatea din Weimar, Silvia Voinea îşi începe cariera pe scena Operei din Bucureşti.

La scurt timp după debutul din 1968, devine Prim Solistă. Timp de 15 ani, este invitată permanent la Opera Comica şi la Staatsoper din Berlin. De asemenea la Semperoper din Dresda (5 ani), apoi timp de 3 ani la Teatrul Regal din Liege, 4 ani la Klagenfurt în Germania. Interpretează peste 37 de roluri, participă la zeci de festivaluri, iar în 1997 a fost nominalizată în „Bicentenarul Donizetti” cu rolul Luciei printre cele 24 de interprete ale secolului al XX-lea cu cele mai bune înregistrari ale acestui rol din 1928 până în prezent.

Ediţia este disponibilă online la TVR+.

Actorul care încheie această săptămână este Adrian Păduraru, invitatul zilei dedicate divertismentului. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, el a debutat cu rolul Un soldat în piesa „Diavolul şi bunul Dumnezeu” de J. P. Sartre, regia Silviu Purcărete, la Teatrul Mic, Bucureşti. A putut fi văzut în numeroase piese de teatru, ca Sganarel, Don Juan - Don Juan de Molière, Fratele - Roberto Zucco de Bernard Marie Koltes, regia: Alexander Hausvater; Luigino - Mizerie şi nobleţe de Eduardo Scarpetta. Pe marele ecran, Adrian Păduraru s-a remarcat în Cucoana Chiriţa, Extemporal la dirigenţie, Secretul armei... secrete, Momentul adevărului.

Ediţia este disponibilă online la TVR+.

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:00 Primavara amintirilor

6:55 Imnul României

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2