loader
Foto

Noua stagiune a Teatrului Naţional de Televiziune debutează în luna octombrie

În programul acestei toamne se regăsesc spectacole noi ale Casei de Producţie TVR şi piese consacrate, păstrate în Arhiva de Aur TVR.

 

Teatru TV

Telespectatorii TVR 2 vor putea urmări în această toamnă spectacole noi ale Casei de Producţie TVR, realizate în această vară în studiourile Televiziunii Române. Ca şi în stagiunea anterioară, Teatrul Naţional de Televiziune alternează producţiile noi, recent finalizate, cu piese consacrate din Arhiva de Aur a televiziunii.

„Iubitorii de teatru pot vedea în continuare, în fiecare seară de luni, spectacole memorabile, sub genericul devenit emblemă a Teatrului Naţional de Televiziune. Spectacolele care au devenit piese de patrimoniu ale arhivei TVR şi care au căpătat în tot acest timp o valoare unică, pot fi revăzute acum, peste ani, poate cu alţi ochi, poate cu altă deschidere, poate din altă perspectivă. În aceeaşi măsură, sunt pregătite pentru difuzare în lunile care urmează producţii noi, montate în această vară cu ajutorul unei echipe, al unor actori şi al unor regizori de excepţie.” - spune Demeter Andras, Coordonator cu atribuţii de Director al Casei de Producţie TVR.

Grila de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune are programate, şi în deschidere, şi în încheiere - ca şi în cazul grilei anterioare, spectacole realizate după piesele lui W.  Shakespeare, în contextul împlinirii, în 2014, a 450 de ani de la naşterea marelui dramaturg.

Versiunea tv a celei mai recente creaţii a marelui coregraf Gigi Căciuleanu, la Teatrul Naţional de Televiziune

Spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” după William Shakespeare, realizat şi înregistrat anul acesta în studiourile TVR de către Gigi Căciuleanu alături de dansActorii săi, deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune. Versiunea tv a acestui spectacol (regia artistică: Andrei Măgălie) este o coproducţie a Televiziunii Române, prin Casa de Producţie, cu Fundaţia Art Production şi cu Teatrul Metropolis, şi va fi difuzată în premieră la Televiziunea Română în data de 6 octombrie 2014, de la ora 20.10, pe TVR 2.

Pe 20 octombrie, de la ora 20.00, TVR 2 difuzează un teleplay cu un puternic conţinut moral: „Vinovatul” de Ion Băieşu, în regia lui Jon Gostin. Producţia, care îi are în rolurile principale pe Ozana Oancea şi pe Ionel Mihăilescu, aduce în prim plan o femeie şi pe ucigaşul iubitului ei din adolescenţă, într-o poveste care ia o turnură neaşteptată.

Pe 27 octombrie, poate fi urmărită o producţie montată într-un decor unic, sub coordonarea regizorului Yuri Kordonsky: celebra piesă „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov (o coproducţie cu Teatrul L. S. Bulandra). Din distribuţia spectacolului fac parte nume mari ale scenei româneşti: Victor Rebengiuc, Horaţiu Mălăele, Mariana Mihuţ, Coca Bloos, Ana Ioana Macaria, Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ionel Mihăilescu, Andras Demeter.

Producţiile programate în primă difuzare pentru lunile noiembrie şi decembrie sunt: teleplay-ul „Canalul” de Kincses Elemer (regia: Cornel Mihalache), musical-ul „Secunda doi” de Ernest Fazekas (regia: Constantin Dicu) şi „Poveste de iarnă” de W. Shakespeare (regia: Dominic Dembinski).

(Foto: TVR)

4:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)

4:25 Insula lui Barbă-Neagră (R)

Serial * Insula lui Barbă-Neagră (Crossbones-SUA, 2014)

*Ep.2

Cu: John Malkovich, Richard Coyle, Claire Foy

*Serial acţiune/Aventuri.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)
 
„Teleșcoala”: Educaţia financiară, indispensabilă pentru omul modern

La TVR 2, „Teleşcoala” le oferă celor aflaţi în anul susţinerii examenelor de Evaluare Naţională posibilitatea de a păstra contactul cu materiile ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR2!

Muzicieni îndrăgiţi, şlagăre de neuitat, efecte speciale, momente unice, emoţii, umor şi bucurie. Toate, în cel mai recent spectacol grandios ...

Aventurile unei cinefile în Italia, în căutarea lui Fellini, duminică la Filmul de Artă

Filmul „În căutarea lui Fellini" este inspirat din experiența personală a lui Nancy Cartwright, artistă laureată cu Premiul Emmy, care i-a dat ...

 

#tvr2