loader
Foto

Noi aventuri pescăreşti de pe lacul Săruleşti

Echipa „Pescar hoinar” a ajuns cu undiţele în pitoreasca vale a Mostiştei. Cu ce capturi şi poveşti pescăreşti s-au întors Eugen Roibu şi Victor Ţăruş, ați aflat în ediția de duminică, 11 octombrie.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ultimele ieşiri pe maluri de ape, odată cu trecerea din lunga vară fierbinte la prima lună de toamnă, ne-am limitat la raiduri scurte, pe lacurile din apropierea capitalei. Am ales iazuri specifice, cu potenţial biologic cunoscut, verificat, situate în pitoreasca vale a Mostiştei – bălţile Săruleştilor, apoi Goştilele.

Pe Săruleşti, cum veţi vedea, duminică, 11 octombrie, la ora 10.00, am pescuit la răpitori din barcă, avându-l alături pe tânărul Ştefan Stoica, administratorul complexului, iar capturile de şalău ne-au mulţumit, mai ales prin frecvenţa lor, chiar dacă n-am reuşit o captură remarcabilă. Am profitat şi de apetitul în creştere al peştilor clasici, încercând o partidă de pescuit la staţionar.

Prieteni pescari, am prins babuşcă, plătică şi caras de peste 300 – 400 de grame, din care am şi reţinut câţiva pentru o saramură. În final, Ştefan ne-a detaliat condiţiile în care se poate pescui pe Săruleşti ca pescar amator, dintre care vă împărtăşim, deocamdată, una esenţială: se pot reţine carasul şi plătica în cantităţi nelimitate.

Emisiunea „Pescar hoinar poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

14:40 Drag de România Noastra2! Sezon Nou

Concert*Drag de România Noastra2 ! Sezon Nou

* Super concert folcloric Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului-”Drag de Romania noastră 2”, alături de Orchestra Fratilor Advahov șsi invitati de seamă, tanara generatie a folclorului romanesc.

Invitatii : Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguta Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Bandoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurau si Fetele din Botoșani!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Cap Compas: Devotio

Cap Compas: Devotio

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

 

#tvr2