loader
Foto

Galerie foto

Noi aventuri în Deltă, cu bibani şi ştiuci mofturoase

Duminică, 20 decembrie, Eugen Roibu şi Victor Ţăruş ne-au purtat pe un traseu inedit, între braţele Sfântu Gheorghe şi Sulina. Noile aventuri pescăreşti - la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Vremea îngăduitoare, cu toamnă lungă, prelungită în iarnă, cu temperaturi diurne pozitive, ne-a permis un lung periplu deltaic, din care am alcătuit un larg portofoliu de înregistrări.

Evenimentele şi întâmplările pescăreşti, trăite din octombrie până la jumătatea lunii decembrie, s-au constituit într-un adevărat serial, care a ajuns deja la episodul cu numărul zece. Chiar dacă răpitorii căutaţi de noi, ştiuca, bibanul, avatul, au fost mai mofturoşi decât de obicei, în raidurile mai lungi sau mai scurte ne-am bucurat din plin de farmecul unic al deltei în lumina toamnei, de cadrul natural încântător.

Vă invităm să împărtăşiţi alături de noi aceeaşi bucurie, pe un traseu inedit, între braţele Sfântu Gheorghe şi Sulina, în următoarea ediţie a emisiunii Pescar hoinar, ce va fi difuzată, de această dată, cu o oră mai târziu decât de obicei, de la ora 11.00 pe TVR2 şi TVR HD.

Noul sezon Pescar hoinar

„Dacă ar trebui să alcătuim o ierarhie a anotimpurilor din perspectiva ofertei pentru pescuit, pe prima poziţie am aşeza, fără ezitare, toamna. Dacă am putea alege şi zona predilectă pentru o expediţie pescărească, Delta Dunării ar fi, cu siguranţă, preferata oricărui pescar, amator sau profesionist”, spune Eugen Roibu.

În ediţiile săptămânale de pe TVR 2 din această toamnă nu vor lipsi din agenda Pescar hoinar nici tradiţionalele concursuri la pescuit de răpitori din zona Murighiol – Cormoranul, pe Sfântu Gheorghe – Cupa Egreta şi Cupa Uzlina, cea din urmă consolidând o tradiţie de cincisprezece ani de pescuit sportiv la ştiucă.

„Până la startul campaniei de toamnă în Delta Dunării, ne veţi însoţi pe ape mai apropiate capitalei, unde am pescuit, ca amatori, atât la peştii paşnici, cât şi la răpitori. Am ales, pentru aceste raiduri scurte, lucii de apă renumite din salba de lacuri situate pe Valea Mostiştei – amenajările piscicole Săruleşti şi Goştilele. Şi chiar dacă n-am umplut juvelnicele cu platică, babuşcă, roşioară sau caras, am scos din apă peşti frumoşi, am admirat şi câteva exemplare de şalău de 1-2 kilograme şi, mai ales, am găsit noi ocazii pentru a visa, ca de obicei, ca pescari hoinari ce suntem, la marea captură”, adaugă Eugen Roibu.

 

 

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

*.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
„Minunea de zece zile”, un thriller regizat de Claude Chabrol, la Filmul de Artă

Filmul de Artă de duminică, 19 mai, de la ora 23.00 de pe TVR2, este un thriller regizat de Claude Chabrol și care a avut premiera în anul 1971.

„Istorii de bun gust” la Conacul Otetelișanu și povestea celui mai mare frasin din România

În noua ediție a emisiunii „Istorii de bun gust”, realizatoarea Camelia Moise ne invită joi, 9 mai, la TVR 2, de la ora 21:00, în judeţul Vâlcea, ...

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

 

#tvr2