loader
Foto

Neuitata Anda Călugăreanu, evocată la IERI-AZI-MÂINE

Vineri, 2 martie, de la ora 15.50, ediţia BEST OF a emisiunii IERI-AZI-MÂINE de la TVR 2 i-a fost dedicată ANDEI CĂLUGĂREANU, Artista la care ne gândim cu dor de peste 25 de ani.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

În ediţia Remember Anda Călugăreanu, invitaţi au fost invitați Mircea Constantinescu, Geanina Hergheligiu, Ioana Tufaru - fiica Andei Călugăreanu, şi Iuliana Nistor.

Regizoarea Geanina Hergheligiu a montat, printre alte producţii, în acest an, spectacolul muzical ”(dor de) Anda” pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

(w882) Anda Călu

Născută pe 24 octombrie 1946, actrița și cântăreaţa Anda Călugăreanu a fost o prezenţă îndrăgită în numeroase spectacole de radio şi de televiziune.

Sub bagheta lui Alexandru Bocăneţ, ea a făcut parte din cunoscutul trio din numeroase show-uri tv, alături de Dan Tufaru și Florian Pittiș. Şi, desigur, rămân de neuitat momentele interpretate alături de Toma Caragiu.


Din cariera ei în TVR sunt, de asemenea, clasice ediţiile emisiunii pentru copii "Club Anda", unde Anda Călugăreanu le făcea micuţilor dimineţile senine la sfârşit de săptămână, împreună cu păpușa Omidée.

(w882) Anda Călu

În noiembrie 2015, realizatorul TVR Doru Ionescu i-a dedicat Andei Călugăreanu o ediţie „Remix” în care i-au evocat personalitatea nume mari dintre cei cu care artista a colaborat. Ioana Bogdan spunea: „Sub umbrela curentului flower power, ca mulţi alţi tineri, Anda a trăit o perioadă rebelă, colorată ideologic. Folkul ei a avut legătură cu acea perioadă în care în toată Europa şi stânga era foarte activă şi să nu uităm că aici toţi eram cu ochii pe Franţa. Se contopea cu protestul social, cu dorinţa de egalitate, cu dreptul la cultură, la emancipare. Şi a făcut-o sincer, fără a juca un rol. Cânta compoziţii proprii sau ale altor autori, pe versuri ale unor mari poeţi români şi străini. Citea mult. Cultiva lirica de calitate.

Există în arhiva TVR o secvenţă elocventă din 1974, în care cânta alături de Dan Andrei Aldea:

«Mai târziu ei ne vor întreba / ce-am făcut, dac-am făcut ceva... /

da, noi am răscolit pământul / adâncimile, cuvântul /

am dezlănţuit furtuna / adevărul l-am descoperit /

focul, apa suntem noi / poate veţi fi şi voi întrebaţi mai târziu /

dacă aţi făcut ceva...»


În ediţia BEST OF din 2 martie 2018 puteţi revedea şi asculta grupul Supermarket.

***

100 de minute de teatru, poezie şi mai ales muzică vor înnobila valoarea de unicat a mărcii IERI - AZI - MÂINE.

În fiecare vineri, pe TVR 2, de la 15.50.

Prezintă Corina Dănilă

Producător Carmen Movileanu

3:30 Documentar 360°GEO (R)

* Arnica, regina Munţilor Vosgi (ARNICA, LA REINE DES VOSGES, Franţa-Germania, 2019)

Realizator: Vincent Froehly

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)

4:25 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2