loader
Foto

Muzică şi teatru, la „IERI-AZI-MÂINE”

Vineri, 25 noiembrie, de la ora 16:10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+, ne-am întâlnit la „IERI-AZI-MÂINE”cu Sergiu Cioiu, Nicu Alifantis şi Florina Cercel.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Această ediţie este dedicată muzicii şi teatrului. Unul dintre invitaţii Corinei Dănilă este un artist complet - cântăreţ, compozitor, interpret, actor, jazzman - Sergiu Cioiu. S-a jucat cu multiple stiluri muzicale, ca jazz, swing, folk și chanson, pe care le-a fuzionat într-un mod cu totul personal şi unic, adăugând adesea elemente de muzică populară veche sau lăutărească. Sergiu Cioiu este unul dintre foarte puținii interpreți români care au adus un farmec muzical aparte scenei amintind, printre alţii, de șansonetiștii francezi Edith Piaf şi Yves Montand.

Sergiu Cioiu s-a făcut cunoscut în anii ‘60 ca un interpret unic al compoziţiilor unor autori totali, așa cum a fost Alexandru Mandy, sau ale unor cântece scrise pe versurile glumeț-ironice ale unor poeți precum cele compuse pe versurile lui Marin Sorescu.

Nicu Alifantis este mult prea cunoscut pentru a mai fi necesar să-i facem o carte de vizită. Are cu ce se mândri: cantautor, compozitor, actor, poet, un muzician redutabil.

(w882) Mic dejun

Melodia „Imn - Alma Venus”, compusă în 1976 pe versurile lui Ion Nicolescu devenise un hit naţional, cu un impact neaşteptat. Înlocuirea poeziei originale sub titlul „Trăiască România, trăiască tricolorul” i-a adus o nouă notorietate, dar şi oprobiul public prin introducerea unor sloganuri obligatorii în epocă, la care nu se putea reacţiona şi care au pervertit într-un final, filonul iniţial.

Florina Cercel, actriţa cunoscută din rolurile interpretate în filme ca „Roșcovanul” (1976), „Toate pînzele sus” (serial TV, 1977), „Marele singuratic” (1977) sau „Burebista” (1980).  În 1964 a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, unde i-a avut profesori pe Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan, iar debutul l-a avut pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Galaţi cu rolurile: Ana Stambuliu / „Fii cuminte. Cristofor”, Sonia  în „Mitică Popescu” de Camil Petrescu şi Veta în „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale.

(w882) Florina Ce

***

Această emisiune îşi propune să readucă în atenţia oamenilor adevăratele modele şi valori ale societăţii. Iar acest lucru va fi făcut cu ajutorul materialelor. „Noi toţi cei care mai credem încă în idei şi în experienta dezvăluită, ar trebui să devenim depozitarii acestor poveşti, pentru că toţi aceşti oameni ne pot ajuta să înţelegem încotro ne îndreptăm ca neam. Iar imaginile din Arhiva Televiziunii Române sunt încă o dată dovada faptului că geniile şi elitele creează şi desăvârşesc un neam”, mărturiseşte Corina Dănilă, gazda emisiunii.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


0:30 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

1:30 Universitaria (R)

*Emisiunea Universitaria va fi construită ca un puzzle al ofertelor şi realizărilor universitare, doctorale şi academice din diferite domenii de activitate, pentru a întări misiunea televiziunii publice de a educa românii.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior si prezentator Camelia Moise

Producator : Larisa Avram

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2