loader
Foto

Muzică și divertisment în ultimele ediții pe 2015 ale „IERI-AZI-MÂINE”

Corina Dănilă și echipa „IERI-AZI-MÂINE” ne-au pregătit câteva ediții de colecție în care ne vom întâlni cu nume mari ca Matilda Pascal Cojocărița, Stela Popescu, Nae Alexandru sau Felicia Filip. De la ora 16:00, la TVR 2, TVR HD și TVR+.       

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Săptămâna începe în ritmurile vesele ale folclorului românesc, pentru că în ziua dedicată muzicii populare ne întâlnim cu o mare familie a muzicii populare: Matilda Pascal Cojocărița, soțul ei Ștefan Cigu și copiii Alin Pascal și Horațiu Cigu. Născută în 1958 la Negrești, județul Vaslui, Matilda Pascal Cojocărița a preferat să se mute în Bistrița, în locul capitalei. „Iar dragostea soțului meu pentru orașul acesta m-a molipsit și pe mine, moldoveancă prin născare, din Negreștii Vasluiului, de lângă ținutul Neamțului, îndrăgostită de Iași și măritată în Ardeal. Oriunde am fi, după un concert sau o emisiune, plecăm imediat acasă, și nici nu simțim oboseala până nu vedem zidurile cetății și nu ajungem la căsuța noastră cu grădină”, spunea artista într-un interviu pentru Formula As. Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Glume bune? Întâmplări și amintiri comice de pe scenele teatrelor? Avem de toate pentru ediția de marți, 29 decembrie. În platoul emisiunii IERI-AZI-MÂINE ne întâlnim cu Stela Popescu, Ana Maria Donosa, Cristi Simion și Nae Alexandru. De la ora 16:00, vă așteptăm la o ediție specială în care vom vorbi despre teatrul românesc, așa cum se vede el de către două generații diferite. Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 30 decembrie, la IERI-AZI-MÂINE ne bucurăm de prezența uneia dintre cele mai frumoase voci ale operei românești: Felicia Filip. Alături de ea va fi și soțul ei, regizorul Cristian Mihăilescu. Cei doi ne vor împărtăși câteva din secretele unei căsnicii perfecte și ce înseamnă opera pentru ei, mai ales că acesta a fost și locul unde cei doi s-au cunoscut. În 1987, pe scena Operei din București, în timpul montării spectacolului „Povestirile lui Hoffmann”, Cristian Mihăilescu – pe atunci tenor – și-a dat seama că ea va fi aleasa, iar patru ani mai târziu, între două repetiții pentru „Micul Prinț”, cei doi s-au căsătorit. Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem 2015 cu o ediție dedicată muzicii ușoare. Ultimii invitați IERI-AZI-MÂINE din acest an sunt membrii Grupului Song. Grupul SONG a fost un adevărat fenomen pe scena muzicală românească. El a fost înființat de Ion Luchian Mihalea în 1974, iar vreme de aproape 20 de ani a umplut până la refuz toate sălile de concert din țară. Într-un interviu pentru Agerpress, Bogdan Stanoevici – fost membru al grupului SONG – mărturisea că „la început au fost 8 studenți la Limbi Străine și la Conservator și apoi 12. 12 oameni furioși, printre care eram și eu”. Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 45

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2