loader
Foto

Miercuri, la TVR 2, mergem ”În mijlocul sălbăticiei”

Miercuri, 16 martie, de la ora 20.25, urmărim aventurile a doi copii care supravieţuiesc în sălbăticie cu ajutorul prietenului lor cel mai bun, un câine simpatic  şi deştept din rasa Malamut de Alaska.

 

Povestea începe cu un avion particular care face o aterizare forţată într-o pădure sălbatică din Nordul canadian. La bord se află doi copii, Zach şi Hannah, care au scăpat nevătămaţi, împreună cu câinele lor Chinook, în timp ce pilotul e pe jumătate inconştient. Părinţii şi echipele de salvare pornesc în căutarea lor, dar copiii sunt nevoiţi să se descurce singuri în sălbăticie, timp de câteva zile, până la sosirea ajutoarelor.

Filmul a obţinut două premii la Festivalul Internaţional de Film din Rhode Island şi a fost nominalizat de două ori la Premiile Emmy.

Alături de actori, din distribuţie face parte şi un câine extraordinar de simpatic şi inteligent din rasa Malamut de Alaska. El se numeşte Houston, dar în film dă viaţă personajului Chinook  (este şi numele dat de localnici vântului cald care anunţă sfărşitul iernii în Munţii Stâncoşi).  Malamutul de Alaska este una din rasele canine cele mai vechi și mai pure din punct de vedere genetic pe linia descendenței din lupul ancestral. Cercetătorii au stabilit că ADN-ul acestui câine arată că a fost domesticit de către om cu mai bine de 4500 de ani în urmă.

Este un câine mare şi puternic pentru a tracţiune, inteligent şi iubitor, folosit de multe ori pentru vânătoare, dar şi în operaţiuni de salvare în zonele aspre de sălbăticie. A fost alegerea firească a scenaristului şi regizorului Richard Boddington de a include în acţiune, alături de cei doi copii, un paznic fidel şi de nădejde precum un Malamut de Alaska. Doar că la filmările desfăşurate în sălbăticie, câinele a dovedit că are şi personalitate. În primele zile, în loc să filmeze, echipa trebuia să îl păzească pe Huston, care de fiecare dată fugea în pădure să prindă veveriţe sau alte animale pe care le simţea prin apropiere. Aşa se face că în prima parte a filmului, fiecare dintre cei doi copii îşi spun, cu rândul, replicile ţinându-l strâns pe Houston de zgardă. Dar până la urmă câinele a înţeles ce se aşteaptă de la el, iar între el şi cei doi copii s-a legat o strânsă şi reală prietenie, la fel ca în film.

20:00 Planuri diabolice

Film* Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller. Matt şi Aubrey, un cuplu tânăr şi de succes din lumea show-business-ului californian, se pregătesc de venirea pe lume a primului lor copil şi apelează la un medic renumit din Los Angeles, Natalie Barnes. Dar, dincolo de faţada profesionistei amabile şi impecabile, doctoriţa e o veritabilă sociopată, care-şi manipulează pacienţii şi care va încerca să-l seducă pe Matt şi s-o ucidă pe soţia lui.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2