loader
Foto

Mic dejun cu un masterchef de succes

Cu un masterchef la masă, micul dejun nu poate fi altfel decât savuros: direct de la cratiţă în platoul emisiunii, Adrian Hădean este invitatul Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 10:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

’’Totul a pornit de la o carte pe care am văzut-o întâmplător pe rafturile Librăriei Cărtureşti. Şi, bineînţeles, de la showul de televiziune care l-a consacrat.

Documentarea pe care am făcut-o m-a condus şi spre alte surse care mi-au devoalat în Adrian Hădean o personalitate demnă de a veni la programul nostru.

M-am sfătuit cu Daniela Zeca Buzura şi... invitaţia a fost gata’’, spune Ileana Ploscaru Panait, producătorul emisiunii „Mic Dejun cu un Campion”.

’’Nu mă pricep la paşii înapoi, zice Adi Hădean, de aceea am dificultăţi în dans. Nu este confesiunea unui chef, ci a unui spirit tenace, cu poftă de viaţă’’, consideră amfitrionul emisiunii, Daniela Zeca Buzura.

(w882) Adi hadean

Adrian Hădean s-a născut la Pâncota, judeţul Arad, apoi s-a mutat la Baia Mare unde a şi debutat în 1998 în competitiva lume a gastronomiei. Acum profesează la Cluj.

Este poate cel mai bun exemplu de reconversie profesională: de la absolventul unei facultăţi de electronică a trecut la... cratiţă. Adică pasiunea pentru bucătăreală din copilărie a devenit o profesie adevărată.

Blogul său culinar este printre cele mai accesate din România. Şi nu este doar un loc de întâlnire, ci o adevărată şcoală.

Adi Hădean este gazda unora dintre cele mai de succes emisiuni culinare: de la „Sare şi piper’’ cu care a debutat pe micul ecran la o televiziune locală din Baia Mare, la „Happy Cook’’ – un experiment consumat la Oradea, apoi formatul „Reţete fără secrete’’ pentru postul local Antena 1 şi apoi pentru Euforia TV sau ediţiile de la „Sarea în bucate’’, o emisiune produsă de Studioul Teritorial Cluj pentru TVR 3.

(w882) Adi hadean

Momentul cel mai important a fost selecţia sa pentru showul de televiziune MasterChef Romania de la PRO Tv, la care a colaborat timp de patru sezoane. Acest mod de comunicare directă prin radio şi TV s-a întregit în 2016 cu o colaborare specială cu postul de radio Europa FM pentru emisiunea „Medium Rare’’ şi cu lansarea unui proiect cel puţin inedit, #outofthekitchen.

De curând, i-a apărut a treia carte, „#24 centimetri’’, precedată de „Sare şi piper’’ (2003) şi „Reţete pentru un Crăciun în familie’’ (2012). Adrian Hădean a contribuit şi la o serie de traduceri, precum „1000 de reţete. Deserturi’’, „1000 de reţete. Preparate rapide’’ şi „Reţete delicioase pntru prepararea pâinii’’ la care a adaptat şi îmbogăţit terminologia gastronomică.

(w882) Adi hadean

Această implicare i-a adus şi satisfacţii: doborârea unor recorduri (o frigăruie cu lungimea de 101 metri coaptă într-o vatră la fel de lungă). A primit titlul „Man of the Year’’ pentru întreaga activitate din partea revistei „Men’s Health’’ şi premiul Forbes Romania decernat la Gala Forbes Heroes, ambele în 2015, precum şi Diploma de excelenţă acordată de Ambasada Statelor Unite ale Americii pentru Proiectul „EatThis’’ din campania de susţinere a legii antifumat în spaţiile publice.

Adrian Hădean susţine cauze sociale, a înfiinţat o asociaţie şi o şcoală de bucătari şi îi învaţă pe copii şi pe părinţii lor cum să mănânce sănătos. Alături de prof. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, şi de autorităţile locale clujene, a demarat, în 2011, Campania „Farfurii curate’’ destinată copiilor de grădiniţă.

***

„Dorim să mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine”, spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea TVR a emisiunii.

***

Emisiunea este difuzată şi pe TVR HD (sâmbătă,  17 decembrie, ora 10:00/ în reluare duminică,  18 decembrie, ora 11:00), TVR Internaţional (vineri, 23 decembrie, ora 15:00) şi TVR Moldova (sâmbătă,  24 decembrie, ora 9:00).

***

Emisiunea poate fi urmărită livestream pe TVR+ pe tabletă sau telefon mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2