loader
Foto

Mic dejun cu un campion - o ediţie cu dr. Theodor Cebotaru

Sâmbătă, 6 mai, ora 10:00, la TVR 2 şi pe TVR+, un dialog cu Dr. Theodor Cebotaru – chirurg cardiolog, susţinut de realizatoarea Daniela Zeca Buzura.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

’’Nu admite că există o metafizică a intervenţiei pe cord bătând. Dr. Theodor Cebotaru se consideră, cu modestie, ceasornicarul celui mai de preţ orologiu, inima umană’’
– apreciază Daniela Zeca Buzura, amfitrionul emisiunii.

Theodor Cebotaru are două vene principale prin care pulsează în flux continuu zestrea sa nativă: una este Moldova de peste Prut, încărcată cu atâta emoţie, istorie şi legendă, şi alta peste care s-a grefat atât de perfect această dăruire latentă, şi anume Clujul anilor de formare profesională. Două surse atât de diferite care au clădit un om şi un profesionist deosebit.

(w235) CebotaruAnii de şcoală, profesorii care l-au modelat şi îndrumat, apetenţa pentru muzică, natură şi animale au transformat curiozitatea mereu atentă asupra fiinţelor vii, într-o direcţie precisă încă de la început şi anume medicina. Pasiunea nu s-a stins niciodată. Timpul liber l-a petrecut tot în spital, alături de mentorii săi de la care a deprins o disciplină a muncii şi un exerciţiu fără pauze. Aceste ’’eforturi’’ l-au condus spre excelenţa de astăzi. O scurtă ezitare a deciziei între medicina plastică şi recuperatorie şi cea cardiacă s-a tranşat clar spre cea a inimii.

Au urmat anii de practică şi multiple specializări în ţară şi în clinici din străinătate. Astăzi, Dr. Theodor Cebotaru profesează la Spitalul Monza din Bucureşti, unul dintre cele mai performante spitale private din România. Echipa de manageri şi specialişti ai aceastei unităţi medicale de elită a făcut inutilă deplasarea, cu sacrificii financiare imense, a multor pacienţi români în spitale din Occident.

Soluţii se găsesc şi la noi, în egală măsură. Iar medicii români pot face minuni atunci când au condiţii similare cu confraţii lor de peste hotare.

Dr. Cebotaru îşi împarte viaţa între Cluj, unde se află familia şi unde mai acordă consultaţii, şi clinica din Bucureşti. Alături îi sunt soţia, medic oncolog, şi fiica, tânără studentă la medicină. E un microb care s-a luat din familie.

Preţul este unul pe care doctorul Cebotaru îl plăteşte din plin: o viaţă pe drum, multe satisfacţii profesionale, puţin aer curat în puţinele clipe petrecute în curtea casei, doi prieteni patrupezi, o mamă nonagenară pentru care nu a părăsit niciodată definitiv România şi...muzica, adevărat pansament pentru suflet. Dar nu-i pare rău.

’’Impresionante sunt, la doctorul Cebotaru, calmul şi distincţia, echilibrul şi cheful de vorbă. Dar nu sunt vorbe spuse risipit, ci apăsat şi cu convingere. Gata de a împărtăşi din experienţa sa de viaţă, cu o atenţie ce nu scapă niciodată detaliile, conversaţia din această dimineaţă mi-a dezvăluit un om gata oricând să găsească soluţii sigure la situaţii imposibile, cu acelaşi firesc cu care a răsfoit un atlas de medicină sau cu care ne-am delectat la o cafea’’ – mărturiseşte Ileana Ploscaru Panait, producătorul emisiunii.

***
„Dorim să le mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine.Din acest sezon, pe lângă prietenul nostru fidel, îi avem alături pe YOKKO, care asigură vestimentaţia moderatorului, şi pe Ana Chiriac Make Up Artist. Le mulţumim pentru sprijin şi apreciere şi sperăm să fim o familie mult timp de aici încolo, spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea emisiunii.

***

Ediţia cu invitatul Theodor Cebotaru poate fi urmărită după următorul program:

Difuzare TVR 2:  sâmbătă, 6 mai, ora 10:00; luni, 8 mai, ora 8:00

Difuzare TVR 3:  duminică, 7 mai, ora 9:00

Difuzare TVR Internaţional: luni, 8 mai, ora 7:00; joi, 11 mai, ora 00:30

Difuzare TVR MOLDOVA: sâmbătă, 13 mai, ora 8:30

 

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:45 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2