loader
Foto

„Mic dejun cu un campion", la început de sezon - Cristian Tudor Popescu

Sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 10.00, Daniela Zeca Buzura v-a invitat să urmăriţi dialogul cu scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu. La TVR 2 şi online pe TVR +, un nou sezon bun se cunoaşte de dimineaţă!

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Cristian Tudor Popescu este un scriitor autentic, cu operă şi prea puţină viaţă personală. Nu bea cafea şi rareori vede micul dejun ca pe un răgaz. Doar azi, pentru noi, a făcut o excepţie’’ – ne spune Daniela Zeca Buzura, amfitrionul emisiunii.

În primul episod al sezonului cinci, la Mic Dejun cu un Campion ne-a făcut plăcere să-l avem alături de noi pe unul dintre cei mai necruţători observatori ai realităţilor româneşti. Acid, de multe ori cu poziţii tranşante, fără echivoc, care stârnesc nu o dată polemici aprinse, Cristian Tudor Popescu este un jurnalist reputat şi un scriitor ale cărui cărţi se epuizează de cum apar pe rafturile librăriilor.

O personalitate care ştie să dialogheze, să şocheze, să farmece, într-un cuvânt, un om lângă care timpul trece pe neobservate. Astăzi, într-un dialog amplu cu Daniela Zeca Buzura - un confrate cu care a avut întotdeauna de împărţit idei cu miez şi multiple înţelesuri - Cristian Tudor Popescu recunoaşte:  „Asta m-a obsedat întotdeauna, luciditatea’’. Este bisturiul cu care taie, fără anestezie, burta rechinilor. Şi nu de dragul polemicii care face audienţă, ci pentru că cineva trebuie s-o facă şi pe asta, cu orice risc.

(w882) Cristian T

Cristian Tudor Popescu a mărturisit, şi nu o dată, că mentorul său a fost Iosif Sava, ilustrul realizator al Seratelor Muzicale TV, un om de o cultură enciclopedică, care trăia cu adevărat vocaţia pe care o avea şi care nu se sfia să puncteze dureros traumele societăţii româneşti.

A fost un model de la care nici Cristian Tudor Popescu nu a abdicat până acum şi nici nu o va face. Dovadă stau nu numai apariţiile sale televizate, ci şi cărţile, blogul personal, interviurile sau atitudinea sa nonconformist de normală.

Întâlnirea de astăzi, deşi pregătită de mai multă vreme, s-a potrivit perfect cu apariţia celei mai recente cărţi semnate de invitatul nostru: ’’Viaţa şi opera’’.  Cine nu l-ar cunoaşte Cristian Tudor Popescu ar spune, fără îndoială, că s-a clasicizat într-atât, încât l-ar putea suspecta de suficienţă.

(w882) Cristian T

Cine însă deschide copertele şi parcurge conţinutul îşi dă seama imediat că este vorba despre o pistă falsă. Cu flerul unui jurnalist exersat şi al unui scriitor de talent, Cristian Tudor Popescu scrie pagini care dau de gândit. Prin francheţe, idee, formatul scurt, cinematografic, penetrant. Rămâne în mintea celui care lecturează mesajul gol, fără metafore şi menajamente.

Citiţi cartea! Vedeţi emisiunea! Revedeţi-o! Merită.

***

„Dorim să le mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine. Din acest sezon, pe lângă prietenul nostru fidel, îi avem alături pe YOKKO, care asigură vestimentaţia moderatorului, şi pe Ana Chiriac Make Up Artist. Le mulţumim pentru sprijin şi apreciere şi sperăm să fim o familie mult timp de aici încolo, spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea emisiunii.

***

Fără îndoială că prietenii noştri fideli, dar şi cei care ne descoperă abia acum trebuie să ştie programul de difuzare al Micului Dejun. Ne-am păstrat ora premierei la TVR 2, sâmbăta la ora 10:00, dar reluarea s-a mutat lunea de la ora 8:00. Este pentru prima dată când putem fi urmăriţi şi la TVR 3, duminica de la ora 9:00. La TVR Internaţional, prietenii noştri de peste hotare ne pot vedea lunea de la ora 7:00 cu reluare joia de la ora 00:30, iar la TVR MOLDOVA - sâmbăta de la ora 8:30.

***

Ediţia cu invitatul Cristian Tudor Popescu poate fi urmărită după următorul program:

TVR 2: sâmbătă, 22 aprilie 2017, ora 10:00, luni, 24 aprilie 2017, ora 8:00

TVR 3: duminică, 23 aprilie 2017, ora 9:00

TVR Internaţional: luni, 24 aprilie 2017, ora 7:00,  joi, 27 aprilie 2017, ora 00:30

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 29 aprilie 2017, ora 8:30

***

Emisiunea poate fi urmărită LIVE pe TVR+ pe tabletă sau telefon mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

0:15 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 26 martie //

(Reluare)

1:10 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală (R)

*O istorie care nu se învată la scoală

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2