loader
Foto

Galerie foto

Mic dejun cu un campion care aduce cartea: Dan C. Mihailescu

„Am descoperit prin suferinţă bucuria de a fi un supravieţuitor şi-mi pare rău să v-o spun, dar suferinţa te smereşte, te face mai credincios, mai răbdător” , mărturiseşte criticul literar Dan C. Mihăilescu încă de la începutul interviului său cu Daniela Zeca Buzura.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

La „Mic dejun cu un campion”, Dan C. Mihailescu, critic şi istoric literar, eseist şi realizator de radio şi televiziune a venit atât cu gânduri bune, cărţi editate frumos, proiecte de viitor, cât şi cu o înţelepţire a suferinţei, cu tandreţe pentru cei apropiaţi şi cu admiraţie pentru cei pe care-i preţuieşte.

(oar_w460)

De o vreme, Dan C. Mihailescu a lipsit din atenţia publică. S-a retras pentru a se îngriji de sănătate, dar continuă să scrie, să traducă, să exerseze: „Cel mai bun leac este să te gândeşti la cele bune”, spune el.

Telespectatorii TVR 2 sunt aşteptaţi sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 10.00, la un alt fel de „Mic dejun”, pentru a se bucura de un dialog cald, sincer şi sclipitor între doi respectaţi oameni de litere – gazda emisiunii TVR 2, Daniela Zeca Buzura şi Dan C. Mihăilescu.

(oar_w460)

Prezenţă insolită pe ecranele televiziunilor din România, Dan C. Mihăilescu a reuşit să aducă în topurile preferinţelor un format scurt, aşa cum era „Omul care aduce cartea”, la o puternică televiziune comercială (format pentru care Dan C. Mihăilescu a primit Premiul CNA în 2002). Aşadar, cultura ca nişă acolo unde te aşteptai mai puţin. Personalitatea sa acaparatoare de care singur se amuză – autoironia, un dar hărăzit spiritelor superioare - a cucerit din primul moment: „Auzi, un bâlbâit care prezintă cărţi, fără ca nimeni să intervină vreodată editorial. Asta m-a făcut vizibil”, spune el cu umor. „Autenticitatea, sinceritatea, naturaleţea sunt calităţile mele cele mai mari”, a daugă criticul.

Dan C. Mihăilescu a debutat în 1982, cu „Perspective eminesciene”. Din prolifica producţie editorială semnată de Dan C. Mihăilescu selectăm cele mai recente apariţii editoriale:

„Ce mi se-ntâmplă. Jurnal pieziș”, 2012

„Castelul, biblioteca, pușcăria. Trei vămi ale feminității exemplare”, 2013

„Ce-mi puteți face, dacă vă iubesc!? „, 2015

„Plăceri vinovate și datorii împlinite”, 2018

„Podul cu vechituri”, 2019

Dan C. Mihăilescu este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar pentru activitatea sa a fost distins cu unele dintre cele mai râvnite distincţii (selectiv):

Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, 1982

Premiul pentru traducerea integrală a dramaturgiei lui Eugène Ionesco, 1999

Premiul CNA, pentru emisiunea ’’Omul care aduce cartea’’, 2002

Premiul de critică al Asociației Scriitorilor din București, 2004

18:30 Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania

(MLNR) Prezinta Dan Carbunaru *In cadrul galei vor fi decernate 7 premii (Premiul Grigore Moisil-pentru Stiinte Exacte, Premiul Henri Coandă-pentru Stiinte Aplicate, Premiul Carol Davila-pentru Medicina, Premiul Eugeniu Carada- pentru Economie, Premiul Spiru Haret-pentru Educatie, Mediu, IT, Premiul Constantin Brâncuși-pentru Arta si Cultura, Premiul Nicolae Titulescu-pentru Diplomatie si Politologie), ce vor fi inmanate din membrii Academiei Romane. Programul artistic al spectacolului, este sustinut de Corul si Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" si prim-solisti ai Operei Romane, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, din care fac parte compozitii celebre semnate de Verdi, Strauss, Bizet, Puccini, Vivaldi etc. Si-au anuntat participarea numeroase personalitati politice, membrii ai Academiei Romane, oameni de cultura si prestigiosi oameni de afaceri. Producator: Larisa Avram RealizatorI: Sanziana Milosoiu si Ana Maria Mindu Jurnalist TV: Gabriela Voinea Transmisiune directa Ateneul Roman

21:25 Toamna la podgorie

Film* Toamna la podgorie (AUTUMN IN THE VINEYARD-Canada, SUA, 2016)

Regia: Scott Smith

Cu: Rachael Leigh-Cook, Brendan Penny

*Dramă romantică. Frankie Baldwin şi Nate Deluca îşi dispută dreptul de proprietate asupra podgoriei Sorrento, pe care ajung s-o împartă pe din două. Fiecare dintre ei încearcă să obţină o recoltă cât mai bună şi să câştige premiul pentru cel mai bun vin din regiune. Dar rivalitatea lor nu se va încheia în vie, fiindcă soluţia ideală pentru o dispută juridică nu poate fi decât o poveste de dragoste!

Redactor: Anca Radu

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2