loader
Foto

Galerie foto

Medicină, artă şi victime ale prostituţiei forţate

La „Destine ca-n filme ” - marţi, 9 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În această săptămână, Iuliana Marciuc v-a prezenat alte trei noi cazuri de persoane care au avut tenacitatea de a-şi depăşi greutăţile personale pentru a veni în sprijinul semenilor lor: prof.univ. dr.. Gheorghe Burnei, regizorul Dominic Dembinski şi Iana Matei, preşedintele organizaţiei care, de mai bine de un deceniu, se ocupă de salvarea şi reabilitarea victimelor prostituţiei forţate.

Pentru prof.univ.dr. Gheorghe Burnei, medicina a fost un vis pentru că ştia că cei care dau la această facultate fac meditaţii, iar părinţii lui nu-şi permiteau financiar. A mers la liceul economic cu gandul că, dacă nu intră la Medicină, va avea o meserie din care să se întreţină. La acest profil, materiile care-i trebuiau la examenul la Medicină erau ca şi inexistente – dar cu toate acestea, a intrat la Medicină fără nicio meditaţie. În timp, a ajuns să ducă domeniul ortopediei pediatrice la cel mai înalt nivel internaţional. A conceput fixatorul extern circular şi, prin metoda care astăzi îi poartă numele, a permis efectuarea operaţiilor de alungire a membrelor la copii. Cu toate acestea, prof.univ.dr. Gheorghe Burnei a refuzat ofertele din străinătate şi a rămas un om modest, care merge întotdeauna cu metroul şi preferă să-şi petreacă vacanţele în Bucovina.

Regizorul Dominic Dembinski a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru camera video şi pentru imagine, dedicându-şi viaţa scenei, teatrului şi filmului. Pe fondul muncii fără limite, dar şi a pierderii tatălui, regizorul ajunge într-un moment în care părea că totul se năruie. Familia şi dragostea pentru artă au fost două puncte forte care l-au ajutat pe  regizorul Dominic Dembinski să treacă peste cumpenele din viaţa sa.

Iana Matei a fugit din ţară în 1990, direct  din piaţa Universităţii. A trecut ilegal frontiera în Serbia şi a stat 15 zile la închisoare. A obţinut azil politic şi a reuşit să-şi recupereze fiul rămas la bunici. În cele din urmă, Iana ajunge în Australia, unde începe o facultate de psihologie, însă dorul de casă o determină să se întoarcă în ţară. Începe să se implice în ajutorarea victimelor traficului de fiinţe umane şi, în aproape 15 ani, Iana Matei reuşeşte să salveze mai bine de 400 de fete din mâinile traficanţilor.

Emisiunea poate fi urmărită şi la TVR HD miercuri, 26 noiembrie, de la ora 20.00, precum şi online pe TVR+.

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2