loader
Foto

Campionatele Europene de Tenis de masă de la Munchen, la TVR 2

Bernadette Szocs, campioană europeană la dublu feminin, la tenis de masă, alături de austriaca Sofia Polcanova. Argintul a fost câștigat de perechea română Eliza Samara și Andreea Dragoman.

 

Finala probei de dublu feminin a avut loc joi, 18 august, de la ora 20.00, și a fost transmisă de TVR 2.

Perechea formată din Bernadette Szocs și Sofia Polcanova (Austria) a câștigat finala probei de dublu feminin a Campionatelor Europene de Tenis de Masă de la Munchen, în care trei dintre cele patru sportive au fost românce. Medaliatele cu argint sunt sportivele de cealaltă parte a fileului: Eliza Samara și Andreea Dragoman.

Eliza Samara și Andreea Dragoman le-au învins joi, 18 august, pe luxemburghezele Xia Lian Ni/Sarah de Nutte, cu scorul de 3-1 (6-11, 11-6, 11-9, 11-6) și s-au calificat în finală. În cealaltă semifinală a învins perechea Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (Austria). Mai multe detalii găsiți pe stiri.tvr.ro.

Capitala Bavariei găzduieşte Campionatul European de Tenis de masă în probe individuale, în perioada 13-21 august, cu comentariul lui Dragoş Cojocaru. Competiţia de tenis de masă se dispută în Arena Rudi-Sedlmayer iar printre sportivii români care au debutat în competiţie se numără Eliza Samara, Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu.

În partidele de miercuri, 17 august, transmise de TVR 2, de la ora 16:15, Suedia (reprezentată de sportivii Falck Mattias şi Karlsson Kristian) a întâlnit Belgia (Lambiet Florent şi Allegro Martin). De la ora 16:55, Austria (Habetsohn Daniel şi Gardos Robert) a concurat contra Germaniei (Qiu Gang şi Duda Benedikt).

Zi de competiţie încărcată şi pentru sportivele din România aflate la Campionatul European de Tenis de masă. Reprezentantele noastre s-au calificat în trei sferturi de finală, proba de dublu fete.

TVR 2 a transmis începând cu ora 17:35 meciul Adinei Diaconu care alături de sportiva din Spania Maria Xiao au întâlnit sportivele din Germania, Sabine Winter şi Nina Mittelham, favoritele cu numărul 2 în întrecerea de fete.

La cea de-a doua masă, la aceeaşi oră, sportiva din România Bernadette Szocs și austriaca Sofia Polkanova le-au întâlnit pe portughezele de origine chineză Yu Fu şi Shao Jieni.

Bernadette Szocs și Adina Diaconu s-au calificat în semifinalele probei de dublu fete având deja asigurate medaliile de bronz. Szocs, care face pereche cu austriaca Polcanova, se va duela pentru un loc în finală cu cealaltă româncă, Adina Diaconu care o are coechipieră pe Maria Xiao, din Spania.

Reamintim că sportivii români Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au avut deja un parcurs extraordinar în competiţie, ei cucerind medaliile de argint în proba de dublu mixt a Campionatului European de tenis de masă.

Joi, 18 august, se vor desfăşura semifinalele dublu masculin şi dublu feminin care vor fi transmise în direct tot pe TVR 2, de la ora 13:30.

Finala la dublu feminin şi ceremonia de premiere, telespectatorii TVR 2 o pot urmări în transmisiune directă de la ora 20:00.

Sportivii și antrenorii care reprezintă România la Campionatul European individual seniori 2022 sunt:

- feminin: Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Irina Ciobanu, Tania Plăian

Antrenori: Viorel Filimon, Mihaela Steff

- masculin: Ovidiu Ionescu, Rareș Șipoș, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Iulian Chirița

Antrenori: Andrei Filimon, Ionuț Seni.

***

Program transmisiuni de la CE Tenis de masă, Munchen 2022:

Miercuri, 17 august:

16:15 Sferturi masculine de dublu: Falck/Karlsson-Lambiet/Allegro

16:55 Sferturile masculine de dublu: Habesohn/Gardos-Qiu/Duda

17:35 Sfert feminin :Xiao/Adina Diaconu – Winter/Mittelham

Joi, 18 august:

13:30 – semifinale dublu masculin

14:15 – semifinale dublu feminin

15:00 – semifinale dublu feminin

15:45 – semifinale dublu masculin

Vineri, 19 august:

19:20 - sferturi feminin simplu

20:00 – sferturi feminin simplu

Sâmbătă, 20 august:

00:00 - semifinale feminin simplu; semifinale masculin simplu

Duminică, 21 august:

00:00 - finala feminin simplu; finala masculin simplu

***

Cel mai mare eveniment sportiv desfăşurat la Munchen după Jocurile Olimpice din 1972, Campionatele Europene Multisport din acest an reunesc nouă sporturi olimpice și două paralimpice, inclusiv sporturi individuale, de echipă și cu mingea (atletism, canotaj, gimnastică, kaiac canoe, ciclism, tenis de masă, triatlon, volei pe plajă, escaladă). 177 de seturi de medalii vor fi distribuite câştigătorilor tuturor întrecerilor care vor avea loc în Parcul Olimpic şi la regată.

Foto credit: Federatia Romana de Tenis de Masa (frtm.ro)

0:15 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 26 martie //

(Reluare)

1:10 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală (R)

*O istorie care nu se învată la scoală

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2