loader
Foto

Mărturii din infernul dependențelor la „Destine ca-n filme”

În exclusivitate, Iuliana Marciuc ne-a invitat în ediția din 10 noiembrie, de la ora 21:00, să descoperim o boală a secolului XXI: cea a dependențelor.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Poveştile unor oameni extraordinari, care au găsit forța să lupte cu propria lor slăbiciune.

„Numele meu este Cătălin, am 41 de ani și sunt dependent încrucișat: alcoolic, ludopat (dependent patologic de jocuri de noroc) și consumator de diferite droguri”, începe povestea unui erou „Destine ca-n filme”. În exclusivitate, Iuliana Marciuc ne invită în ediția de astăzi, 10 noiembrie, de la ora 21:00, să descoperim o boală a secolului XXI: cea a dependențelor. Astfel, vom afla poveştile unor oameni extraordinari, care au găsit forța să lupte cu propria lor slăbiciune.

„Am să vă povestesc puțin despre viața mea. M-am născut într-o familie normală, iubitoare și cu credință în Dumnezeu. În schimb am avut de moștenit din partea tatălui, genetic, dependența de alcool și jocuri de noroc. Acesta mi-a fost și mentor, până la 14 ani, luându-mă cu el pe la restaurante, cârciumi, Bingo, Cazino etc. Așa am crescut și așa mi s-a părut firesc să trăiesc”, își amintește Cătălin.

(w882)

În exclusivitate, echipa „Destine ca-n filme” a pregătit o ediție emoționantă, pornită de la două scrisori scrise de mână și trimise prin poștă, din partea lui Cătălin și a lui Paul. Echipa TVR a pornit în căutarea lor și a descoperit două persoane asumate și, în mare măsură, vindecate în urma internării în Centrul „Oxigen” din Bacău.

Cătălin și-a mărturisit dependența încrucișată de alcool, jocuri de noroc și droguri și spune că „rugăciunile mamei au făcut ca Dumnezeu să nu mă lase să mor, având, poate, o lucrare cu mine și prin mine pe acest Pământ”.

Iar Paul, după un program terapeutic de conștientizare și vindecare a cumplitei boli care este alcoolismul, a revenit în centru ca și consilier de egal, „din dorința de a dărui un crampei din șansa avută la o noua viață”.

„Nu a fost deloc usor să îi văd plângând în fața mea și a camerelor de filmat... un amestec de masculinitate și neputință... Dar cu multă terapie au reușit să se vindece și au dorit să apară, fără a-și ascunde identitatea, pentru a fi mai convingători și a trage un semnal de alarmă!”, a spus Iuliana Marciuc, realizatoarea emisiunii „Destine ca-n filme”.

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2