loader
Foto

Galerie foto

Marţi, Iuliana Marciuc aduce două noi „Destine ca-n filme între Prut şi Nistru”

Pe 9 februarie, de la ora 21:00, ați putut urmări povestea lui Valerian Isac, doctorul din Republica Moldova care a reuşit să pună bazele unei organizaţii specializate pe îngrijire paliativă. La TVR 2, TVR HD şi online, pe TVR+.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

După succesul seriei de reportaje şi documentare Destine ca-n filme care se difuzează şi pe TVR MOLDOVA, Iuliana Marciuc propune o incursiune mai profundă în lumea românilor de peste Prut. Ea a petrecut câteva săptămâni în Republica Moldova,  la Chişinău, la Soroca şi la Bălţi pentru a-i întâlni pe protagoniştii primelor ediţii, oameni greu încercaţi de viaţă, cu destine deosebite, cu cumpene pe  care le-au trecut prin ambiţie, perseverenţă şi, mai ales, credinţă în Dumnezeu.

În al şaselea episod difuzat pe 9 februarie, o vom cunoaşte pe Ana Gherman, o femeie care-şi creştea singură fiul rezultat dintr-o căsătorie eșuată. Când a împlinit 35 de ani, un  văduv cu  nouă copii a rugat-o să-l ajute ca să-și crească pruncii.

A fost o decizie grea, pe care a luat-o în ciuda împotrivirii familiei. Ea a reusit să câștige încrederea tuturor copiilor, iar astăzi Ana Gherman este în continuare alături de soțul său, bucurându-se de fiecare clipă petrecuta alături de copii și nepoți.

Tot pe 9 februarie Iuliana Marciuc ni-l prezintă pe Valerian Isac. Mânat de sărăcia din Moldova, Valerian Isac a renunțat la medicină şi s-a îndreptat către afaceri.

După un eșec dureros, a revenit la prima meserie şi, urmând un model al unei clinici din străinătate, a pus bazele unei organizații destinată pacienţilor care au nevoie de îngrijire paliativă.

***

Emisiunea poate fi urmărită online prin live streaming  pe TVR+ și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

7:50 Documentar 360°GEO

* Nomazii din Kârgâzstan (Nomades du Kirghizstan, Franţa-Germania, 2009) Redifuzare

*Cu piscuri atingând peste 7.000 de metri, masivul Tian Shan marchează frontiera dintre China şi Kârgâzstan. De câţiva ani, din cauza accelerării topirii gheţarilor, păstorii semi-nomazi care îşi urcă primăvara turmele pe păşunile alpine au tot mai multe probleme la traversarea cursurilor de apă, transformate în torenţi.

Realizator: Wolfgang Mertin

Redactor: Corina Feleagă

8:45 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2