loader
Foto

Marius Manole, invitat la "Mic dejun cu un campion"

Micul dejun oferit de TVR 2, TVR HD şi TVR + se ia, sâmbătă, 19 noiembrie, la ora 10:00, în compania actorului Marius Manole: Daniela Zeca Buzura l-a invitat la o discuţie ca o dimineaţă însorită de toamnă.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

“Marius Manole este chiar definiţia spectacolului. Cel care se iluzionează crezând că l-a prins într-o schiţă de portret nu are decât să constate că l-a pierdut deja, ca pe un fluture în zbor’’, spune moderatoarea Daniela Zeca Buzura despre invitatul din 19 noiembrie al emisiunii "Mic dejun cu un campion".

(w882) Marius Man

Absolvent al Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi în 2001, actorul Marius Manole este unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai generaţiei sale. Studiile universitare au fost completate de cursurile Secţiei de Coregrafie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti şi de stagii de pregătire din cadrul Academiei Itinerante Andrei Şerban.

Din 2002 activează în trupa Teatrului Naţional Bucureşti unde a interpretat numeroase roluri sub îndrumarea unor regizori remarcabili: Radu Afrim, Felix Alexa, Alexandru Dabija, Alexander Morfov, Issey Takizawa, Yuriy Kordonskiy. În egală măsură a colaborat şi cu alte teatre din Bucureşti şi din ţară: Teatrul Bulandra, Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Luni de la Green Hours, Godot Cafe Teatru, ArCub, Odeon, Teatrul Municipal din Târgovişte, Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila, Teatrul Naţional Timişoara.

Colaborează în spectacole de televiziune şi lungmetraje atât în România, cât şi peste hotare, iar timbrul atât de personal al vocii sale, cât şi verva replicilor nu a trecut neobservată la postul de radio SMART FM.

Pentru meritele sale profesionale deosebite a fost recompensat cu mai multe premii onorante în cadrul Galelor UNITER la categoriile debut şi cel mai bun actor, cu premiul FestCo, apoi cu premiul pentru Tineri Creatori acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor, cu Premiul special la Festivalul de Teatru Contemporan Braşov şi cu Marele Premiu la Festivalul de Teatru-Imagine.

(w882) Marius Man

Pentru "implicarea deosebită în promovarea teatrului şi cinematografiei româneşti atât în ţară, cât şi în străinătate", pe 5 mai 2016 i s-a decernat Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, categoria D - "Arta spectacolului", conferit de preşedinţia României. O remarcă personală recentă referitoare la primirea Ordinului "Meritul Cultural", denotă o modestie asumată dar şi conştiinţa propriei valori profesionale.

Marius Manole, la cei doar 38 de ani, este fără îndoială un ACTOR şi un OM special’’Premiul nu este al meu. Este al părinţilor mei, al profesorilor care m-au format, al celor care mă iubesc şi care sunt lângă mine mereu. Nu fac atâta caz de el’’.

***

„Dorim să mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine”, spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea TVR a emisiunii.

***

Emisiunea este difuzată şi pe TVR HD (sâmbătă, 19 noiembrie, ora 10:00/ în reluare duminică, 20 noiembrie, ora 11:00), TVR Internaţional (marţi, 22 noiembrie, ora 10:30 / în reluare vineri, 25 noiembrie, ora 15:00) şi TVR Moldova (sâmbătă, 26 noiembrie, ora 9:00).

***

Emisiunea poate fi urmărită livestream pe TVR+ pe tabletă sau telefon mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2