loader
Foto

Mariachi Gringo - povestea unui vis împlinit

Urmăriţi miercuri, 17 august, de la ora 20.00,  filmul MARIACHI GRINGO (coproducţie SUA, Mexic din 2012), în regia lui Tom Gustafson.

 

MARIACHI GRINGO – SUA, Mexic, 2012
Regia: Tom Gustafson
Cu: Shawn Ashmore, Martha Higareda, Adriana Barazza

Dramă romantică. Deşi trăieşte într-un orăşel din inima Americii, Edward visează să devină mariachi şi, într-o zi, îşi adună curajul să plece în Mexic. La Guadalajara, tânărul caută în zadar o trupă de mariachi căreia să i se alăture, dar găseşte, în schimb, o mare iubire.

(w882)

Din distribuţia filmului fac parte, alături de actori, şi muzicanţi profesionişti precum Lila Downs care cântă în film alături de trupa sa.

În ciuda faptului că filmul nu a beneficiat de un buget exorbitant, de un regizor renumit sau de o distribuţie cu actori de top, producţia este una apreciată de critici. Astfel, Mariachi Gtringo are în palmares numeroase premii şi nominalizări fiind prezentat în deschiderea a nu mai puţin de 75(!) de Festivaluri Internaţionale de film precum cel de la Miami, Cleveland, Guadalajara sau Nashville.

Best American Indie Film (Cleveland Int’l Film Festival), Best Film & Best Actress (Guadalajara Int’l Film Festival) & Best Hispanic Film (Nashville Film Festival).

 

 

21:00 Destine ca-n filme

Sezon Nou

* Florin Georgescu-"Tenorul cu dor de țtară"

Cel mai cunoscut tenor român înainte de ’89, Florin Georgescu, ar fi putut să fie în galeria mondială a celor mai apreciate voci lirice, alături de José Carreras șsi Placido Domingo.

În 1990, elita americană l-a adoptat si i-a oferit concerte în cele mai prestigioase săli de peste ocean.

Dar el a preferat mereu să se întoarcă, mânat de dor de familie, prieteni, satul natal, de acolo de unde a plecat când nu îsi putea permite decât o singură pereche de tenisi.

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Doru Ionescu

Redactor Dana Ilie

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2