loader
Foto

Mari actori la „Duminica filmului românesc”, pe TVR 2

Final de săptămână în compania unor mari actori: Şerban Ionescu, Ion Besoiu, Leopoldina Bălănuţă, în: „Ion: blestemul pământului” şi „Ion: blestemul iubirii”, duminică, 16 februarie, ora 13.10, respectiv ora 20.10, la TVR 2 HD și online pe TVR+.

 

Ecranizare a romanului cu acelaşi nume al lui Liviu Rebreanu, în regia lui Mircea Mureşan, după un scenariu semnat de Titus Popovici, cele două serii autonome, „Ion: blestemul pământului” şi „Ion: blestemul iubirii” (1981) îi reunesc pe Şerban Ionescu (Ion), Ioana Crăciunescu (Ana), Ion Besoiu, Catrinel Dumitrescu, Petre Gheorghiu, Tamara Buciuceanu,  precum şi alte nume importante din cinematografia noastră.

(w882) ION

„Blestemul pământului, blestemul iubirii” este o ecranizare după romanul „Ion” de Liviu Rebreanu. Filmul prezintă mediul social rural ardelean înainte de Primul Război Mondial, unde valoarea umană era determinată de cantitatea de pământ deținută. Ion este un ţăran sărac din satul Prislop care ar vrea să intre în rândul bogaţilor. Şi-a făcut un plan să ia de soţie pe fiica bogătaşului satului, Vasile Baciu, deşi este îndrăgostit pătimaş de Florica, o fată frumoasă, dar săracă. Odată cu Ana urma să primească şi pământurile pe care şi le dorea. Ana rămâne însărcinată, iar Ion aşteaptă momentul tocmelii. Finalul este dramatic, după ce Florica se căsătoreşte şi ea cu un tânăr bogat, Gheorghe Buluc, pe care, însă, nu-l iubește.

(w882) ion

„Ion — Blestemul pământului, blestemul iubirii” reprezintă filmul de debut al actorului Şerban Ionescu, rol pentru care a primit diploma de onoare din partea Asociaţiei Cineaştilor din România (ACIN). Filmările au avut loc în judeţul Sibiu, în perioada 1978-1979, însă, în 1980, materialul filmat a fost remontat şi s-au adăugat secvențe noi, realizându-se, astfel, un serial TV, în 5 episoade, ce a fost intitulat ''Ion''. În 1984 s-a realizat o versiune scurtă a filmului (în 11 acte) pentru a fi difuzată în SUA.

Asociaţia Cineaştilor din România a mai acordat producţiei şi alte distincţii: premiul special al juriului, premiile pentru imagine, pentru interpretare feminină, acordat Ioanei Crăciunescu şi diploma de onoare, decernată Şerban Ionescu.

***

Mai multe despre filmele de la TVR 2 puteți afla aici.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2