loader
Foto

Galerie foto

Luna septembrie continuă la TVR 2 cu IERI-AZI-MÂINE

Ne aducem aminte, şi în această săptămână, de cele mai frumoase, plăcute, personale şi emoţionante interviuri realizate de Corina Dănilă, în sezonul anterior. De la ora 16:00, la TVR 2 şi TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, Corina Dănilă ne aduce „amintiri pentru viitor”. Timp de 60 de minute, avem cele mai bune materiale din Arhiva de Aur a TVR, cele mai îndrăgite personalităţi şi cele mai frumoase poveşti. „Nostalgicii vor zâmbi, tinerii vor ridica din sprâncene, iar visătorii vor aplauda”, astea sunt emoţiile pe care le vor stârni cele 60 de minute ale emisiunii. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii va veni cu câte una diferită.

Luni, pe 12 septembrie, la IERI-AZI-MÂINE este ziua dedicată divertismentului şi ne reîntâlnim cu celebrul umorist Cristian Grețcu, membru al clubului Divertis. Un Taur cu ascendent în Balanță sau, cum spune chiar el, „Săgetător după Fecioare și uneori, după chefuri prelungite,Vărsător”, Cristian Grețcu și echipa de umor Divertis au influențat încă din primi ani de după Revoluție, iar printre cele mai remarcabile roluri pe care el le-a interpretat se numără cel al lui Ion Iliescu.

„Cristian Grețcu avea în adolescență niște visuri despre nori... Mâi târziu și-a dat seama de ce: era cu capul în nori! Visurile sale au devenit realitate, abia când realitatea a devenit de vis: a cunoscut-o pe femeia care i-a definit viața, i-a dăruit un copil și o concepție nouă despre viață. Visurile mele de acum sunt simple: să pot merge mai departe alături de familia mea, de prietenii mei și să-mi duc până la capăt cariera artistică”, povestea umoristul într-un interviu. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Am revenit în spatele cortinelor, marţi, 13 septembrie (ora 05:00), iar în platoul IERI-AZI-MÂINE i-am avut invitați pe Adrian și Adriana Titieni, un cuplu de aur al scenei teatrelor românești. Adrian a debutat pe marele ecran cu „Pas în doi”, realizat de Dan Pița, iar de-a lungul carierei sale a jucat pe scenele marilor teatre din țară; de la Odeon, până la Radu Stanca din Sibiu.

Adriana Titieni s-a remarcat nu doar pe scenele teatrelor și platourilor de filmare, ci și la radio și TV; ea este realizator de emisiuni la Radio România Actualități și a prezentat numeroase emisiuni la TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, dar și Național TV. Cu un doctorat în pedagogia artei actorului, ea este și profesor de artă dramatică în cadrul Masterului de Pedagogii alternative. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 14 septembrie, la IERI-AZI-MÂINE avem parte de o ediţie specială, dedicată muzicii rock, în care îi vom vedea, înt-o ediţie Best of, pe membrii trupei Pact. În urmă cu doi ani, legendarii Leo Iorga şi Adi Ordean au pornit acest nou proiect muzical,  pentru a readuce în peisajul muzical hiturile pop-rock ca „Toamna“, „Să te gândeşti la mine“, „Singur în noapte“ sau „Mă voi întoarce“.  De la ora 05:00, vom revedea câteva dintre cele mai bune bune momente ale muzicii rock româneşti şi vom afla cum se simte muzica pentru cei doi veterani. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, protagonista întâlnirii este balerina Simona Şomăcescu. Ea a fost 16 ani prim-balerină a Operei Române şi a deţinut roluri titulare în mai multe spectacole - „Lacul lebedelor”, „Giselle”, „Bayadera”, „Romeo şi Julieta”, „Tristan şi Isolda”, „Cenuşăreasa”. A fost o graţioasă apariţie şi pe micile şi marile ecrane în producţiile TVR „O clipă de adevăr” şi „Visul balerinei” sau în filmul lui Sergiu Nicolaescu din 1990 „Coroana de foc”. Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Mergem pe scena teatrului și ne întâlnim, vineri, 16 septembrie, cu Florin Piersic Junior. Actorul, care a reușit de mult timp să iasă din umbra numelui pe care-l poartă, s-a remarcat prin talentul său regizoral, de scenarist, de actor, dar și scriitoricesc.

A început în 1977, cu un rol în „Marele singuratic” al lui Iulian Mihu, pentru ca în 2002 să apară în „Callas Forever” al lui Franco Zefirelli. „Școala mea adevărată a început pe la 32-33 de ani. Am irosit mult timp căutându-mi un drum", povestea el într-un interviu. Cum arată acum cariera profesională a lui? Care-s noile planuri de viitor, dar și care au fost proiectele care au avut un impact puternic asupra sa, aflăm marți, de la ora 16:00. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

 

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 73

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2